GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iznenađujuća promjena: Eddie Wu umjesto Daniela Zhanga na mjestu izvršnog direktora Alibabe

Iznenađujuća promjena: Eddie Wu umjesto Daniela Zhanga na mjestu izvršnog direktora Alibabe
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2023 / 07:27
Autor: SEEbiz
PEKING - Alibaba Grupa je u utorak u iznenađujućem je priopćenju objavila da će Eddie Wu naslijediti Daniela Zhanga na mjestu njenog izvršnog direktora.

Plan nasljeđivanja dolazi nakon što je najveća kineska tvrtka za e-trgovinu u ožujku objavila da će svoju tvrtku podijeliti u šest poslovnih grupa. Tvrtka je tada objasnila da će to omogućiti svakoj poslovnoj grupi da prikupi vanjska sredstva i izađe na burzu u najznačajnijoj reorganizaciji u povijesti kineskog diva e-trgovine.

"Kao što je svima dobro poznato, razvoj ključnih tehnologija kao što su računalstvo u oblaku, veliki podaci i umjetna inteligencija dovest će do ogromne transformacije našeg društva i od najveće je strateške važnosti", rekao je Zhang u internom dopisu osoblju Alibabe.

"Cloud Intelligence Group sada punom parom radi na svojim planovima za izdvajanje i približavamo se ključnoj fazi procesa, tako da je pravo vrijeme da svoju punu pozornost i vrijeme posvetim poslu", dodao je.

Kompanija je također objavila da će Joe Tsai preuzeti Zhangovo mjesto predsjednika grupe. Zhang će nastaviti voditi Alibaba Cloud Intelligence Group kao predsjednik i izvršni direktor nakon ove promjene, za koju je kompanija rekla da će stupiti na snagu 10. rujna.

Osim inteligencije u oblaku, ostalih pet poslovnih jedinica uključuje poslovanje Taobao Tmall; njegov ogranak lokalnih usluga s fokusom na dostavu hrane i mapiranje; Cainiao Smart logističko poslovanje; svoje globalno e-trgovinsko poslovanje uključujući AliExpress i Lazadu; i njezino poslovanje s digitalnim medijima i zabavom.

"Iz perspektive korporativnog upravljanja, također trebamo jasno razdvajanje između uprave i menadžment tima dok Cloud Intelligence Group napreduje putem da postane neovisna javna tvrtka", dodao je Zhang u internom memorandumu.

Zhangov nasljednik Wu je jedan od suosnivača Alibabe i trenutno predsjednik Taobao i Tmall Group. Vlasnik Brooklyn Netsa Tsai trenutno je izvršni potpredsjednik Alibabe.

Wu je u svom vremenu u tvrtki imao mnoštvo uloga, uključujući vođenje tehnologije na početku Alibabe, kao i glavnog tehnološkog direktora u Alipayu i Taobaou. Također je bio direktor Alibaba Health Information Technology i osnovao je Vision Plus Capital, tvrtku rizičnog kapitala usmjerenu na ulaganje u napredne tehnologije, poslovne usluge i digitalnu zdravstvenu skrb.

Zhang je izvršni direktor Alibaba grupe od 2015. i predsjednik od 2019., preuzimajući obje uloge

Tagovi: Eddie Wu, Daniel Zhang, Alibaba
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE