GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa upozorava u vezi tajvanske tvrtke Dryden Partners

Hanfa upozorava u vezi tajvanske tvrtke Dryden Partners
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2023 / 15:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u ponedjeljak hrvatske građane i ulagatelje na tajvansko društvo Dryden Partners,

koje u posljednje vrijeme kontaktira građane i nudi mogućnost financijskih ulaganja i planiranja mirovine, a koje nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga u Hrvatskoj.

Iz Hanfe navode da to društvo nudi niz financijskih usluga, od financijskog savjetovanja i trgovanja vrijednosnim papirima do upravljanja imovinom, ali i planiranja mirovine. Pregledom internetske stranice društva, međutim, nije utvrđeno da postoji odobrenje nadležnog regulatora za pružanje tih usluga.

Također, društvo nije registrirano u hrvatskom Sudskom registru niti se nalazi na popisu notificiranih društava Hanfe za neposredno pružanje usluga u Hrvatskoj, napominju iz Hanfe.

To društvo, ističu iz Hanfe, nema odobrenje za pružanje investicijskih niti ostalih usluga na području Hrvatske koje spominju na svojoj internetskoj stranici.

Također, Hanfa ne raspolaže dodatnim informacijama o poslovanju tog društva, niti je nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja te ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostave poslovni odnos s društvom.

Stoga hanfa poziva ulagatelje s područja Hrvatske na oprez prilikom ulaska u bilo kakav poslovni odnos s navedenim društvom, navodi se još u priopćenju.

Tagovi: Hanfa, Dryden Partners
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow Jones na novom rekordu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones na novom rekordu
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average skočio je na novu najvišu razinu zahvaljujući dobicima Home Depota i Caterpillara jer su ulagači ovog tjedna počeli kupovati neke dionice izvan vodećeg tehnoloških tržišta.
Zagrebačka burza: Podravka uvjerljiva dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka uvjerljiva dobitnica dana
ZAGREB - Kraj tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je sasvim očekivanu dominaciju Podravke.
Velika njemačka pivovara razočarana prodajom piva na Euru
PIVO
Velika njemačka pivovara razočarana prodajom piva na Euru
BERLIN - Jedna velika njemačka pivovara u petak je izvijestila o razočaravajućim brojkama za industriju piva u lipnju, s očekivanim porastom potrošnje tijekom UEFA Europskog prvenstva za muškarce koji se nije ostvario.
Prilika za hrvatske startup tvrtke u zdravstvu
STARTUPI
Prilika za hrvatske startup tvrtke u zdravstvu
ZAGREB - EIT Health, zajednica koja djeluje u sklopu tijela Europske unije pod nazivom Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), nedavno je naručila istraživanje o izazovima s kojima se suočavaju novoosnovane (startup) tvrtke u zdravstvu.
Eksplozija rezervacija na početku srpnja
SIGNALI
Eksplozija rezervacija na početku srpnja
ZAGREB - Prema aktualnim prodajnim rezultatima Awaze-a, u čijem portfelju posluju agencije poput Novasola, Croatia Luxury renta, My Istria Home i drugih od početka srpnja zabilježen je rast broja rezervacija za gotovo 30%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE