GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gates vidi budućnost u biljnom mesu

Gates vidi budućnost u biljnom mesu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2023 / 18:22
Autor: SEEbiz / klix.ba
NEW YORK - Multimilijarder Bill Gates je u podcastu "Unconfuse me" ponovo govorio o onome što je nazvao skriveni utjecaj mesa na okoliš te je tom prilikom izjavio da vjeruje da je budućnost u biljnom mesu.

Smatra da većina ljudi ne zna kako se poljoprivredom doprinosi klimatskim promjenama, posebno kada su u pitanju emisije metana iz stoke i gnojiva.

O utjecaju poljoprivrede na okoliš razgovarao je s muzičarem i režiserom Ahmirom Thompsonom, poznatim kao Questlove, koji je također investirao u nekoliko startupa za proizvodnju hrane baziranoj na biljkama. Među tim startupima su kompanije Impossible i NotCo.

Questlove je Gatesu kazao da Impossible proizvodi biljni biftek sa sirom koji je omiljen i bivšem američkom predsjedniku Baracku Obami. Questlove je istakao da ga je osvojilo to što biljna hrana ima okus pravog mesa.

Poljoprivredom se stvara 24 posto od ukupne svjetske emisije stakleničkih plinova. Prema podacima Agencije za zaštitu okoliša Sjedinjenih Američkih Država, uglavnom je riječ o emisijama metana iz stoke i gnojiva.

Najviše stakleničkih plinova, među kojima je metan, nastaje tokom proizvodnje goveđeg mesa. Na globalnoj razini oslobađa se 50 kilograma stakleničkih plinova iz 99 grama govedine. Gates je 2018. napisao: "Da je stoka država, bila bi treća po emisiji gasova staklene bašte".

U knjizi iz 2021. "Kako izbjeći klimatsku katastrofu (How to Avoid a Climate Disaster)" je napisao da će učinkovita borba protiv klimatskih promjena značiti podrazumijevati spremnost da se posveti novim stvarima, kao što su električna vozila i sintetičko meso.

Tada je tvrdio da bogate države imaju resurse potrebne za prelazak na stoprocentnu sintetičku govedinu. Mišljenja je da će okus ovog mesa biti sve bolji.

Biljno meso čini mali dio ukupnog tržišta mesa. Gates je svjestan da će ljude biti teško uvjeriti da prestanu jesti stvarno meso. Jedan od razloga zašto je to tako jeste što je biljno mesto skuplje od pravog mesa. Zato kroz svoju fondaciju podržava startupe za uzgoj biljnog i laboratorijskog mesa, prenosi Euronews.

Tagovi: Bill Gates, biljke, biljno meso, questlove, Impossible
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE