GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffettova najava podigla dionice japanskih brokerskih kuća

Buffettova najava podigla dionice japanskih brokerskih kuća
SHOPPING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2023 / 07:44
Autor: SEEbiz
TOKYO - Dionice japanskih brokerskih kuća porasle su u trgovini u utorak poslijepodne nakon što je Warren Buffett, predsjednik i izvršni direktor Berkshire Hathawaya, rekao da planira povećati svoje udjele.

U intervjuu za Nikkei, Buffett je rekao da razmatra dodatna ulaganja u pet velikih japanskih brokerskih kuća, dodajući da je "vrlo ponosan" na svoja postojeća ulaganja u njih.

Dionice Mitsubishi Corp. porasle su 2,7% u popodnevnoj trgovini u Japanu, Mitsui & Co. je dobio 2,6%, Itochu Corp popeo se 2,5%, a Marubeni Corp je napredovao 3,7%. Sumitomo Corp. također je porastao 2,7%.

Buffett je za Nikkei rekao da se planira sastati s kompanijama kasnije tijekom tjedna "kako bismo stvarno samo razgovarali o njihovim poslovima i naglasili našu podršku", navodi se u izvješću.

Pet najvećih japanskih brokerskih tvrtki - poznatih kao sogo shosha - konglomerati su koji uvoze sve, od energije i metala do hrane i tekstila u Japan s oskudnim resursima. Također pružaju usluge proizvođačima. Trgovačke kuće pomogle su razvoju japanskog gospodarstva i pridonijele globalizaciji poslovanja.

Buffett je za Nikkei rekao da trenutačno drži 7,4% udjela u Itochuu - što je otprilike 0,6 postotnih bodova povećanje u odnosu na 6,8% udjela objavljenog u regulatornim dokumentima u studenom.

Krajem prošle godine, Berkshire Hathaway povećao je svoje pozicije u pet vodećih brokerskih kuća u Japanu za najmanje 1 postotni bod na više od 6% u svakoj - nakon početne kupnje u kolovozu, kada je Buffett stekao udjele u ukupnoj vrijednosti od više od 6 milijardi dolara na svom 90. rođendan.
Dokumenti iz studenog pokazali su da su pozicije Berkshire Hathawaya bile 6,6% u Mitsubishi Corp., 6,6% u Mitsui & Co., 6,2% u Itochu Corp., 6,8% Marubeni Corp. i 6,6% u Sumitomo Corp.

Nikkei je odvojeno izvijestio da Buffettov Berkshire Hathaway priprema još jedno izdanje obveznica denominiranih u jenima, što se smatra signalom da će konglomerat povećati svoja ulaganja u Japanu.

Tagovi: Warren Buffett, Berkshire Hathaway, Itochu Corp, Mitsui & Co, Mitsubishi UFJ
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a kod investitora su očito porasla očekivanja od Federalnih rezervi o smanjenju kamata.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio rast indeksa, ali i nešto veći promet.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE