GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate

Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 21:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a kod investitora su očito porasla očekivanja od Federalnih rezervi o smanjenju kamata.

Dow Jones Industrial Average popeo se za 138 bodova ili 0,3 posto. S&P 500 napredovao je 0,8%, a Nasdaq Composite gotovo 1%.

Objava Hamasa u ponedjeljak da je prihvatio egipatsko-katarski prijedlog o prekidu vatre za okončanje rata s Izraelom dala je poticaj dionicama u ranom poslijepodnevnom trgovanju.

Wall Street završava pobjedničku sesiju nakon što su svježi podaci o plaćama za nepoljoprivredne djelatnosti u petak pokazali da je u travnju dodano manje radnih mjesta od očekivanog uz povećanje nezaposlenosti, ublažavajući strahove od pregrijavanja gospodarstva.

U ponedjeljak je predsjednik Feda New Yorka John Williams rekao da će dužnosnici donositi odluke o smanjenju stope na temelju ukupnih pristiglih podataka. Williams je uvjeravao da ćemo na kraju "smanjiti kamatne stope", ali za sada je monetarna politika na "vrlo dobrom mjestu".

Također u ponedjeljak, predsjednik Banke saveznih rezervi Richmonda Thomas Barkin izrazio je optimizam da će inflacija pasti na 2% jer "potpuni učinak viših stopa tek dolazi".

Iako je vrhunac sezone zarada u prvom tromjesečju prošao, ulagači još uvijek prate ključne tvrtke koje će ovaj tjedan objaviti izvješća, uključujući Disney, člana Dow-a u utorak i Uber u srijedu. U subotu je Berkshire Hathaway Warrena Buffetta izvijestio o skoro 40% porastu godišnjih poslovnih prihoda u prvom kvartalu. Berkshire je također održao svoju godišnju skupštinu dioničara.

Micron je dobio više od 4,5% nakon što je Baird poboljšao preporuke i rekao da vidi "značajne prilike ispred" za proizvođača čipova. American Airlines i Super Micro Computer također su među najuspješnijim dionicama S&P 500, dobivši više od 5% svaka

Tagovi: Wall Street, Baird, Micron, disney, kamate, fed, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
Kratkotrajno ludilo oko GameStopa
MEME DIONICE
Kratkotrajno ludilo oko GameStopa
NEW YORK - Početkom tjedna velika pozornost bila je usmjerena na “meme” dionice poput onih GameStopa i AMC Entertainmenta.
Euribor na najnižoj razini u godinu dana
KAMATNE STOPE
Euribor na najnižoj razini u godinu dana
FRANKFURT - Za razliku od New Yorka, europski burzovni indeksi prošli su tjedan uglavnom bili neaktivni.
Zagrebačka burza: Dalekovod i Span dobitnici tjedna, indeksi u plusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod i Span dobitnici tjedna, indeksi u plusu
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je rast indeksa i dominaciju Adrisa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE