GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin uzletio iznad 40.000 dolara, prvi put u 19 mjeseci

Bitcoin uzletio iznad 40.000 dolara, prvi put u 19 mjeseci
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2023 / 07:22
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je u ponedjeljak prvi put ove godine premašio granicu od 40.000 dolara u Aziji, potaknut iščekivanjem odobrenja bitcoin fonda kojim se trguje na burzi i okladama na smanjenje kamatnih stopa u SAD-u.

Najveća svjetska kriptovaluta porasla je u ponedjeljak u Aziji za više od 4% na najvišu razinu u 19 mjeseci i trgovala se čak do 41.520 USD u 12.30 ujutro ET, na temelju podataka Coin Metricsa. Ovo je prvi put od svibnja 2022. da je bitcoin probio razinu od 40.000 dolara, prema LSEG-u. Bitcoin je sada porastao za više od 145% u odnosu na početak godine.

Ovo dolazi nakon što su skandali potresli tržište, uključujući kolaps kripto burze FTX u studenom prošle godine. Prošlog mjeseca, osnivač FTX-a, Bankman-Fried, proglašen je krivim za svih sedam kaznenih prijava podignutih protiv njega u vezi s propašću njegovog kripto carstva.

“Sada kada je 40.000 dolara ponovno pregledano prvi put u gotovo 19 mjeseci, čini se da su 48.000 i 52.000 dolara sljedeće značajne linije u pijesku”, rekao je Antoni Trenchev, suosnivač tvrtke za digitalnu imovinu Nexo.

CNBC je prošli tjedan izvijestio da su se dužnosnici američke Komisije za vrijednosne papire i burzu sastali s predstavnicima Grayscalea, BlackRocka i Nasdaqa. U dopisu je SEC rekao da se u četvrtak sastao s Grayscaleom o potencijalnoj konverziji Grayscale Bitcoin Trusta u ETF. SEC je prethodno blokirao ovaj potez, ali je Grayscale osporio tu odluku na sudu i pobijedio.

To je povećalo povjerenje na tržištu da bi bitcoin ETF mogao na kraju biti odobren, poguravši cijenu najveće svjetske kriptovalute.

"Koliko brzo će Bitcoin marširati prema 50.000 dolara moglo bi ovisiti o tome kada će spot-Bitcoin ETF biti odobren, a čak ni tada nema jamstva da će dugo očekivani potez SEC-a staviti raketni skok ispod cijene", rekao je Trenchev.

Tijekom razgovora uz vatru 1. prosinca, predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao je da je sada prerano govoriti o smanjenju kamatnih stopa i da će središnja banka "držati restriktivnu politiku" sve dok kreatori politike ne budu sigurni da se inflacija čvrsto vraća na 2% 

"Kao većina prognozera, moji kolege i ja predviđamo da će se rast potrošnje i proizvodnje usporiti tijekom sljedeće godine, kako učinci pandemije i ponovnog otvaranja blijede i kako restriktivna monetarna politika opterećuje agregatnu potražnju", rekao je, prema prijepis.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, tržište kriptovaluta
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE