GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin u pozitivnom trendu: Ovo je ključna psihološka razina

Bitcoin u pozitivnom trendu: Ovo je ključna psihološka razina
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2023 / 08:07
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Čini se da se bitcoinova kripto zima otapa, poskakujući do raspona od 43 000 do 46 000 USD, što je 159% više u odnosu na prošli prosinac prema podacima Dow Jones Market Data Group. Pomak prema gore mogao bi biti početak novog ciklusa.

"Čini se da je puno raspoloženja malih ulagača zanemareno. Nije bilo pompe i uzbuđenja koje ste vidjeli sredinom do kasnog ciklusa posljednjeg kripto oporavka. To nam zapravo daje povjerenje da još uvijek malo rani innings, da postoji mnogo kapitala koji ima jastuk," rekao je John Todaro, viši istraživački analitičar, Needham & Company, za FOX Business.

Nekoliko stražnjih vjetrova potiče nedavni trčanje. Federalne rezerve, koje završavaju svoj posljednji ovogodišnji sastanak u srijedu, mogle bi početi snižavati stope u ožujku 2024., prema prognozama koje prati FedWatch Tool CME-a, a koje bi podržavale kriptovalute.

Osim toga, BlackRock i Fidelity imaju zahtjeve na čekanju za sredstva kojima se trguje na burzi podnesene i na pregledu kod Komisije za vrijednosne papire i burzu. Bilo je nagađanja da bi barem jedan od njih mogao dobiti odobrenje, što bi označilo prvi Bitcoin ETF. Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink, čija tvrtka nadzire imovinu vrijednu 9 trilijuna dolara, komentirao je glasine o mogućem odobrenju tijekom pojavljivanja "The Claman Countdown" u listopadu.

"Ne mogu govoriti o detaljima bilo čega, mislim da je to samo primjer prigušenog interesa za kripto. Slušamo od klijenata diljem svijeta o potrebi za kripto", rekao je Fink. Ulagači, uključujući Todaro, očekuju moguću odluku početkom siječnja

Mnogi ulagači koji su držali Bitcoin dok se u studenom 2021. trgovao na najvišoj razini od 67 802,30 USD, prije nego što je pao na raspon od 16 000 do 17 000 USD, vrlo su sramežljivi, primijetio je Todaro, ali on vidi prekretnicu.

"Mislim da ako Bitcoin prijeđe 50.000 dolara, što je psihološka točka za mnoge male ulagače, tada počinje val vraćanja dijela tog kapitala", dodao je.

Uz to, Todaro ima ocjenu kupnje na burzi za kripto trgovanje Coinbase, koja dobiva 90% svog prihoda od maloprodajnih kupaca. Primjećuje da je interes za njegovu aplikaciju u Apple storeu pao na 40. mjesto u veljači 2023. nakon propasti FTX-a Sama Bankman-Frieda. Bankman-Fried je prošlog mjeseca proglašen krivim po svim točkama optužnice i suočava se s više od 100 godina zatvora.

Sam Bankman-Fried, suosnivač FTX Cryptocurrency Derivatives Exchange, stiže na sud u New Yorku, 3. siječnja 2023.
Budući da se ovaj mjesec oporavio na 24. mjesto, daljnje bi poboljšanje bilo u korelaciji s malim ulagačima koji ulažu novi novac u rad.

Todaro ima ciljnu cijenu od 160 USD po dionici na Coinbaseu.

Nisu svi vjernici. Prošlog tjedna izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon rekao je zastupnicima tijekom saslušanja da su kriptovalute za kriminalce i da ima kontrolu nad vladom SAD-a, "zatvorio bi je".

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, tržište kriptovaluta
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE