GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin ruši rekorde, ether najjači od prosinca 2021.

Bitcoin ruši rekorde, ether najjači od prosinca 2021.
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2024 / 20:39
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je povećao nedavne dobitke i popeo se na još jedan rekord na početku tjedna.

Cijena vodeće kriptovalute zadnji put je bila viša za 4% na 72.492,42 dolara, prema Coin Metricsu. Ranije je dosegla najvišu vrijednost svih vremena od 72.750,16 dolara.

Prošlog tjedna bitcoin je dosegao nove rekorde u nestabilnom trgovanju prvi put od 2021., prije nego što je trgovanje tijekom vikenda bilo prigušenije.

Priljevi u promptne bitcoin ETF-ove u SAD-u nastavljaju poticati kretanje cijene kriptovalute. Prošli tjedan proizvodi za kripto ulaganje zabilježili su rekordne priljeve od ukupno 2,7 milijardi dolara, prema CoinSharesu. Time je ukupan iznos od godine do danas iznosio 10,3 milijarde dolara, malo ispod rekorda od 10,6 milijardi dolara za cijelu 2021. godinu.

U isto vrijeme, povećana poluga na kripto tržištu dovela je do najvećih oscilacija cijena u gotovo godinu dana, sa stopama financiranja na najvišim razinama od siječnja 2021. i otvorenim interesom za bitcoin na najvišoj razini svih vremena.

U međuvremenu je ether probio 4000 dolara prvi put od prosinca 2021., djelomično zahvaljujući bitcoinu. Zadnji put je bio viši za 4% na 4.063,43 USD.

Ulagači su također očekivali sljedeću veliku tehnološku nadogradnju Ethereum mreže, nazvanu "Dencun", ovaj tjedan. U prošlosti se kripto imovina oporavljala na dan nadogradnje, a zatim su trgovci prodavali na tom događaju.

Citijev analitičar Alex Saunders istaknuo je u bilješci od ponedjeljka da bi cjenovna akcija mogla izgledati drugačije za Dencun s obzirom na snagu drugih ključnih kripto katalizatora koji su trenutno u igri – konkretno, priljeva u bitcoin ETF-ove, nadolazeće prepolovljenje Bitcoina i potencijal da vrijednosni papiri i Komisija za razmjenu mogla bi odobriti trgovanje spot ether ETF-ovima u SAD-u u svibnju.

Tvrtke čiji je učinak vezan uz cijenu bitcoina porasle su u ponedjeljak nakon što se kriptovaluta popela na još jednu najvišu razinu svih vremena. Kripto burza Coinbase napredovala je 3,5%. Bitcoin proxy Microstrategy skočio je 9% nakon što je tvrtka kupila još otprilike 12.000 bitcoina za više od 821 milijun dolara u gotovini, prema podnesku.

Međutim, rudari su imali mješovitu izvedbu. Marathon Digital izgubio je 3,75%, a CleanSpark 4%. U međuvremenu, Iris Energy je ojačao 2,6%, a Riot Platforms je ostao na istom mjestu. Ovo su bili neki od najvećih burzovnih dobitaka u veljači. Svi osim CleanSparka, jednog od operatera s nižim troškovima u grupi, smanjili su cijene za ožujak dok ulagači probavljaju nadolazeći događaj prepolovljenja Bitcoina, kada će prihodi rudarskih kompanija biti smanjeni.

Tagovi: bitcoin, ether, kriptovalute, dolar, coinbase
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE