GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin prvi put probio razinu od 69.000 dolara

Bitcoin prvi put probio razinu od 69.000 dolara
ZA PAMĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 16:42
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je dosegao novu najvišu razinu svih vremena prvi put u više od dvije godine, kako se ovogodišnji porast - potaknut uzbuđenjem oko bitcoin ETF-ova i nadolazećim događajem prepolovljenja - ubrzao.

Cijena kriptovalute premašila je 69.210 dolara u utorak ujutro, prema Coin Metricsu, prije nego što se povukla. Zadnje trgovanje malo se promijenilo na 67.481 USD. Prethodni rekord vodeće kriptovalute od 68 982,20 dolara oboren je 10. studenog 2021., prema Coin Metricsu.

“Bitcoin koji je ponovno dosegao svoju najvišu razinu svih vremena još jednom pokazuje da nikada neće nestati”, rekao je Alex Thorn, voditelj istraživanja u Galaxy Digitalu. "U svojih 15 godina postojanja, bitcoin je četiri puta doživio pad od 75% [plus], i svaki put se gromoglasno vratio."

Clara Medalie, direktorica istraživanja u pružatelju kripto podataka Kaiko, ponovila je to mišljenje, rekavši da je novi rekord "važna psihološka prekretnica" i "demonstrira izvanrednu sposobnost kripto podataka da se oporavi i nastavi ustrajati unatoč velikim vjetrovima."

“Bitcoin postaje korisniji kako postaje sve vrijedniji”, dodao je Thorn. “Kod viših tržišnih ograničenja i dnevnog fluta, može podržati veće alokacije. Volatilnost bitcoina dosljedno se smanjivala tijekom vremena, dopuštajući alokacijama da zauzmu veće veličine pozicija.”

Od početka veljače ulagači promatraju kako ključne teme u narativu bitcoina guraju njegovu cijenu naviše.

Katalizatori koji pokreću porast kriptovalute uključuju američke spot bitcoin ETF-ove koji su počeli trgovati ranije ove godine, zajedno sa sve manjom ponudom bitcoina uoči "prepolovljenja" krajem travnja. Ovaj događaj osmišljen je za stvaranje događaja nestašice oko imovine. Uzlazni trend vodeće kriptovalute ubrzao se ovaj tjedan.

Novi rekord trijumf je za industriju koja je dugo patila od reputacijskih i regulatornih rizika za koje se činilo da su bili najgori 2022. Te su se godine kripto zajmodavci našli pod pritiskom i kripto burza FTX propala. Bitcoin se od tada bori da dokaže svoju legitimnost.

Kripto, predvođen bitcoinom, snažno se oporavilo 2023., napredujući 157%. Digitalna imovina u početku je dobila poticaj od regionalne bankarske krize u SAD-u, a uhvatila je leđa zbog špekulacija u to vrijeme da će ETF-ovi koji prate cijene bitcoina dobiti odobrenje Komisije za vrijednosne papire i burzu.

Neki ulagači i dalje su skeptični u pogledu mlade klase kripto imovine, kako je vrednovati ili ima li ikakvu intrinzičnu vrijednost. Unatoč tome, američki promptni bitcoin ETF-ovi donijeli su mu legitimitet i bili su iznimno popularni, s BlackRockovim iShares Bitcoin Trust (IBIT) koji je prošli tjedan prenio 10 milijardi dolara imovine pod upravljanje.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, etf, ether, etf
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE