GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin oborio rekord četvrti put u posljednjih šest dana

Bitcoin oborio rekord četvrti put u posljednjih šest dana
REKORDNI POHOD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 17:37
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Bitcoin je po četvrti put u šest dana dosegao svježu najvišu razinu svih vremena, poduprt rekordnim priljevima u fondove kojima se trguje na američkoj burzi vezane uz tu kriptovalutu.

Najveća svjetska kriptovaluta dosegla je u srijedu najviši iznos od 73.664 dolara, prije nego što je malo smanjila svoj rast na oko 73.080 dolara u 8:29 ujutro u New Yorku. U međuvremenu, neto dnevni priljevi u američke spot Bitcoin ETF-ove u utorak su premašili 1 milijardu dolara po prvi put, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg, pri čemu je BlackRockov IBIT postavio vlastiti rekord od 849 milijuna dolara u dnevnim tokovima.

“Razlozi skupa prilično su jasni. Ogromna potražnja za fizički podržanim ETF-ovima u pozadini niske dubine tržišta,” rekao je Manuel Villegas, analitičar digitalne imovine u švicarskoj privatnoj banci Julius Baer. Kako izdavatelji kupuju velike hrpe Bitcoina kako bi podržali svoje ETF-ove, ukupna cirkulirajuća ponuda tokena počela se smanjivati.

Tjedno izdavanje bitcoina od otprilike 6300 tokena je "potpuno patuljasto" u usporedbi s potražnjom ETF-ova za tokenima iz prošlih tjedana, rekao je Villegas, od kojih potonja iznosi oko 40 000 tokena.

Druge kriptovalute su na sličan način podignute obnovljenim interesom za klasu imovine. Ether je u srijedu porastao za čak 3,3% na 4083 USD. Ove godine porastao je za oko 75%.

Korištenje Ethereuma, komercijalno najuspješnijeg blockchain ekosustava na svijetu, uskoro će postati mnogo jeftinije nakon najnovije softverske nadogradnje mreže u srijedu.

Razvojni programeri nazivaju ga Dencun, a očekuje se da će ažuriranje dramatično smanjiti troškove za takozvane Layer 2 mreže — desetke lanaca kao što su Arbitrum, Polygon i Coinbase Global Inc. Base koji se povezuju s Ethereumom. Transakcija koja je prije mogla koštati 1 USD za objavu sada može koštati jedan cent; drugi koji je prije koštao cente sada bi bio djelić centa.

Tagovi: BITCOIN, ETF, ETHEREUM, KRIPTOVALUTE, BITCOIN TRUST, GRAYSCALE
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE