GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin iznad 54.000 dolara prvi put od prosinca 2021.

Bitcoin iznad 54.000 dolara prvi put od prosinca 2021.
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 22:23
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Vrijednost bitcoina skočila je iznad razine od 54.000 dolara u ponedjeljak.

Vodeća kriptovaluta skočila je 5% na 54.460,00 USD, prema Coin Metricsu. Na najvišoj dnevnoj razini bitcoin je dostigao 54.965,26 dolara i dosegao najvišu razinu od prosinca 2021.

"Danas je dan namire za bitcoin futures, što pridonosi skoku cijene koji vidimo", rekao je Ryan Rasmussen, analitičar u Bitwise Asset Managementu. “Približavamo se prozoru u kojem obično vidimo trgovce koji se pozicioniraju ispred prepolovljenja bitcoina, što će se dogoditi u drugoj polovici travnja. Pretpostavljam da je ovo dan kada se ljudi počinju okretati u bikovske pozicije prije prepolovljenja.”

Veći dio kripto tržišta dobio je poticaj od bitcoina. Ether je dobio više od 2% i trgovao se na 3173,87 USD. Solana je skočila više od 5%, a Cardanov ADA token napredovao je oko 4%. Polygonov MATIC token porastao je za 8%.

Dionice povezane s kripto narasle su. Coinbase i Microstrategy skočili su 16%. Riot Platforms i Marathon Digital, najveći rudari bitcoina, skočili su 15% odnosno 20%.

Bitcoin se trgovao nepromijenjeno u prethodnom tjednu, a današnji rast dovodi ga na put mjesečnog dobitka od 27%.

“Bitcoin se posljednja dva tjedna kreće oko 52.000 dolara i traži priliku za proboj”, rekao je Owen Lau, analitičar u Oppenheimeru, koji je naveo pozitivna idiosinkratična kretanja u kripto regulaciji i povećanju sudjelovanja maloprodaje.

U nedavnoj bilješci, Nikolaos Panigirtzoglou iz JPMorgana istaknuo je da se nakon pauze u siječnju, maloprodajni apetit za kriptovalutama oporavio u veljači i bio je značajan pokretač kretanja cijena. Ukazao je na tri ključna katalizatora koji pomažu objasniti obnovljeni maloprodajni interes: prepolovljenje bitcoina i sljedeća tehnološka nadogradnja Ethereuma - oboje JPMorgan vidi kao uključeno u cijenu - i potencijalno odobrenje spot ether ETF-ova.

Tagovi: bitcoin, ethereum, Binance, Coinbase, Microstrategy, solana, Celsius, Nasdaq, kriptovalute, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE