GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Rast u Hong Kongu, suspendirana trgovina dionicama Evergrandea

Azijska tržišta: Rast u Hong Kongu, suspendirana trgovina dionicama Evergrandea
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2024 / 07:31
Autor: SEEbiz
ŠAMGAJ - Dionicama Evergrandea prekinuto je trgovanje u ponedjeljak nakon što je visoki sud Hong Konga naredio likvidaciju posrnulog kineskog poduzetnika.

Dionicama je obustavljeno trgovanje u Hong Kongu oko 10:18 ujutro po lokalnom vremenu nakon pada od 20% u nestabilnom trgovanju. Podružnice Evergrande Property Services i Evergrande New Energy Vehicle Group također su pozvale na obustavu trgovanja, prema podnescima hongkonške burze.

Evergrandeovi inozemni vjerovnici ovog vikenda nisu uspjeli postići dogovor o restrukturiranju u roku od 11 sati, piše Wall Street Journal.

Kineski indeks CSI 300 pao je 0,26%, potaknut gubicima u Shenzhenu, dok je hongkonški indeks Hang Seng pao
porastao za više od 1,21 posto.

U Singapuru je njegova središnja banka ostavila politiku nepromijenjenom kao što se očekivalo u ponedjeljak u svojoj prvoj tromjesečnoj odluci o monetarnoj politici u 2024. Monetarna uprava Singapura rekla je da će zadržati svoj tečajni raspon poznat kao nominalni efektivni tečaj singapurskog dolara ili S$NEER .

Glavni događaji ovog tjedna bit će podaci o tvorničkim aktivnostima u Kini za siječanj, kao i podaci o inflaciji u Australiji u četvrtom tromjesečju u srijedu. Ovo će biti posljednji skup ključnih podataka prije sastanka Reserve Bank of Australia 5. veljače.

U srijedu će Tajvan i Hong Kong također objaviti podatke o BDP-u za četvrto tromjesečje.

U Australiji je S&P/ASX 200 porastao za 0,3% na 7.578,4 jer su se trgovci vratili nakon dugog vikenda, povećavajući njegov dobitak na šesti dan zaredom.

Japanski Nikkei 225 oporavio se od gubitaka u petak i porastao za 0,94%, dok je široki Topix porastao za 1,26%.

Južnokorejski Kospi porastao je 1,1%, a Kosdaq male kapitalizacije pao je 0,17%.

U petak su u SAD-u sva tri glavna indeksa završila mješovito, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq Composite pali za 0,07% i 0,36%, prekinuvši šestodnevne nizove dobitaka. Pad je također označio povlačenje za S&P 500 od najviših vrijednosti svih vremena.

Indeks cijena osnovnih izdataka za osobnu potrošnju u SAD-u porastao je 0,2% u prosincu u usporedbi s prethodnim mjesecom i 2,9% na godišnjoj razini. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekivali su povećanje od 0,2% odnosno 3%.

PCE ispis u petak došao je dan nakon što su podaci o bruto domaćem proizvodu otkrili viši gospodarski rast od očekivanog u četvrtom tromjesečju, ojačavši nade ulagača da je gospodarstvo izbjeglo duboku recesiju.

Prva odluka Federalnih rezervi SAD-a o stopi za 2024. bit će objavljena u srijedu.

Tagovi: Azijska tržišta, Evergrande, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE