GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Rast indeksa, bitcoin nastavlja uzlet

Azijska tržišta: Rast indeksa, bitcoin nastavlja uzlet
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 07:25
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Dionice u Aziji porasle su s futuresima američkih dionica prije ključne objave parametra inflacije Federalnih rezervi koja će pomoći u identificiranju daljnjeg puta za kamatne stope. Bitcoin je premašio 61.000 dolara.

Korejske i indijske dionice pale su, dok su se kineske dionice oporavile nakon rasprodaje u srijedu. Jen je porastao najviše u više od tjedan dana u odnosu na dolar nakon što je član uprave Bank of Japan Hajime Takata signalizirao da argumenti za ukidanje politike negativnih kamatnih stopa dobivaju na zamahu. Terminske cijene američkih dionica preokrenule su raniji pad nakon noćnih gubitaka za S&P 500 i Nasdaq 100.

Kineske su se dionice ovog mjeseca oštro oporavile i spremne su za najveći bolji učinak u odnosu na globalne dionice od srpnja nakon što su vlasti poduzele niz mjera za jačanje raspoloženja. Ulagači iščekuju sastanak Nacionalnog narodnog kongresa sljedeći tjedan kako bi donijeli dodatne mjere potpore.

"Zamah bi se mogao održati prema početku NPC-a" 5. ožujka, s najvećim fokusom na komentare ministara o reformi tržišta kapitala i industrijskim politikama, rekao je Redmond Wong, strateg u Saxo Capital Markets. Ali "visoke cijene mogu pripremiti teren za razočaranje", rekao je.

Bitcoin je povećao dobitak nakon što je u srijedu skočio iznad 60.000 dolara prvi put u više od dvije godine, odražavajući novu potražnju fondova kojima se trguje na burzi. Valuta je skoro dotaknula 64.000 dolara. Rekordna vrijednost iz 2021. je nešto ispod 69.000 USD.

Ostali značajni potezi azijskih dionica uključivali su skok japanskog zajmodavca Aozora Bank Ltd. nakon što je fond povezan s aktivističkim investitorom Yoshikom Murakamijem prijavio vlasništvo nad dionicama. Dionice Alibabe pale su u Hong Kongu nakon što je tvrtka pokrenula svoje drugo veliko smanjenje troškova za usluge u oblaku u godinama.

Tagovi: Azijska tržišta, bitcoin, inflacija, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE