GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi u plusu, snažan rast kineskog sektora usluga

Azijska tržišta: Indeksi u plusu, snažan rast kineskog sektora usluga
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2023 / 07:52
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta većinom su porasla u petak, prateći dobitke Wall Streeta tijekom noći nakon što je predsjednik Feda u Atlanti Raphael Bostic rekao da je "čvrsto" za pridržavanje povećanja od četvrtine boda.

Kineski sektor usluga zabilježio je skok aktivnosti, prema Caixin/S&P Globalnom indeksu menadžera nabave usluga, s očitanjem od 55 u veljači s 52,9 u siječnju.

Hongkonški Hang Seng indeks porastao je 0,7%, dok je Hang Seng Tech indeks dobio 1,6%. U kontinentalnoj Kini, Shenzhen Component je pao za 0,2%, a Shanghai Composite popeo se za 0,2%.

Nikkei 225 porastao je 1,53%, što je bio vodeći rast u regiji, a Topix se popeo 1,24% jer je inflacija u glavnom gradu Japana u veljači pokazala smanjenje u odnosu na prethodni mjesec.

U Australiji je S&P/ASX 200 porastao 0,44%, a južnokorejski Kospi 0,15%, a Kosdaq 1,36%.

Tijekom noći u SAD-u, dionice su isprva bile pod pritiskom na početku trgovačkog dana, ali su se poslijepodne oporavile nakon Bosticovih primjedbi. Dow Jones Industrial Average predvodio je rast među glavnim američkim indeksima, popevši se za 1,05%, dok su S&P 500 i Nasdaq Composite zaključili s rastom od 0,76% odnosno 0,73%.

Kineska internetska tvrtka Bilibili još uvijek ima dug put do profitabilnosti, prema analitičaru.

“Problem monetizacije i neto gubitak zabrinjavaju ulagače. Dug je put za njih da dosegnu točku rentabilnosti,” rekao je Shawn Yang, direktor Blue Lotus Capital Advisors, u CNBC-jevom “Squawk Box Asia” u petak.

Njegovi komentari dolaze nakon što je tvrtka u četvrtak objavila manje neto gubitke u četvrtom kvartalu i cijeloj 2022. godini.

“Kineski video sektor vrlo je konkurentan segment. Bilibili mora potrošiti mnogo u smislu izgradnje sadržaja,” rekao je Yang.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Državni inspektorat: Opoziva se šunka sendvič Celjskih mesnina
SENDVIČ
Državni inspektorat: Opoziva se šunka sendvič Celjskih mesnina

ZAGREB - Opoziva se Z‘ dežele šunka sendvič od 500 grama s rokom upotrebe do 31. svibnja 2024., zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes, izvijestili su u ponedjeljak iz Državnog inspektorata.

Primorac: Oko 4500 građana prvi dan obavilo upis za trezorske zapise
TREZORCI
Primorac: Oko 4500 građana prvi dan obavilo upis za trezorske zapise
ZAGREB - Ciljani iznos novog kruga upisa trezorskih zapisa za građane je 900 milijuna eura. Ministar financija Marko Primorac izjavio je u središnjem Dnevniku HTV-a da je prema posljednjim podacima oko 4.500 građana iskazalo interes za kupnju trezorskih zapisa.
Zagrebačka burza: HPB dobitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HPB dobitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Pad indeksa uz nešto veći promet obilježio je početak novog tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Hoteli i prijevoznici u EU strahuju od favoriziranja velikih posrednika na Googleu
STRAHOVANJA
Hoteli i prijevoznici u EU strahuju od favoriziranja velikih posrednika na Googleu
BRUXELLES - Europska unija mora obavezati Google da u prilagodbi poslovanja novim propisima uvaži i interese avioprijevoznika, hotela i maloprodajnih tvrtki kako bi se spriječilo favoriziranje velikih posrednika, upozorila je skupina udruga.
Premija osiguravatelja u prva četiri mjeseca skočila 10%
RAST
Premija osiguravatelja u prva četiri mjeseca skočila 10%
ZAGREB - U prva četiri mjeseca ove godine 14 društava za osiguranje, koja posluju u Hrvatskoj, ukupno su naplatila 607,4 milijuna eura premije ili gotovo 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, najnoviji su podaci Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE