GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi porasli, sve oči uprte u Fed

Azijska tržišta: Indeksi porasli, sve oči uprte u Fed
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2023 / 08:02
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijska tržišta dionica bila su u porastu u srijedu nakon što je Wall Street porastao dan prije.

Trgovci se nadaju da će Fed danas povećati kamatne stope, no da novog povećanja neće biti neko vrijeme.

Trgovci pretpostavljaju da će Fed najaviti povećanje kamatne stope od 0,25 postotnih bodova, ali se nadaju da će to biti posljednje neko vrijeme nakon što su podaci u utorak pokazali da je rast plaća u SAD-u usporen krajem 2022. Boje se da bi povećanje kamatnih stopa u SAD-u i Europi radi hlađenja inflacije moglo preokrenuti globalno gospodarstvo u recesiju.

Referentni indeks S&P 500 na Wall Streetu ojačao je 1,5% nakon što su trgovci shvatili podatke o plaćama kao znak da bi američka središnja banka mogla pomisliti da njeni napori da uspori gospodarsku aktivnost imaju učinka.

Ulagači će promatrati kako Fed opisuje svoju odluku i komentare predsjedatelja Jeromea Powella na planiranoj konferenciji za novinare u potrazi za znakovima hoće li središnja banka SAD-a ublažiti planove za dodatna povećanja stopa, rekao je Anderson Alves iz ActivTradesa u izvješću.

"Oštrija odluka mogla bi izvršiti snažan pritisak na sve klase imovine", rekao je Alves, dok bi lošiji izgledi mogli "potaknuti očekivanja da bi Fed mogao ponovno početi snižavati stope u zadnjem kvartalu ove godine."

Šangajski kompozitni indeks ojačao je 0,1% na 3.258,93 nakon što su dva istraživanja pokazala da su kineske tvorničke aktivnosti porasle u siječnju, ali su još uvijek prigušene zbog slabe globalne potražnje i epidemije COVID-19 koja je poremetila poslovanje.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE