GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi pali, kineske mjere razočarale investitore

Azijska tržišta: Indeksi pali, kineske mjere razočarale investitore
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 07:51
Autor: Siniša Malus
ŠANGAJ - Azijske dionice pale su u srijedu u opreznom trgovanju, a pad predvode kineski indeksi jer je nedostatak velikih poticajnih mjera iz Pekinga razočarao neke ulagače. Zlato i bitcoin pojeftinili su nakon što su dosegli rekordne razine.

Trgovci oklijevaju staviti velike oklade prije svjedočenja predsjednika Federalnih rezervi Jeromea Powella u Kongresu koje će se analizirati kako bi se procijenilo je li američka središnja banka spremna početi snižavati stope.

MSCI-jev najširi indeks azijsko-pacifičkih dionica izvan Japana bio je niži za 0,21%. Japanski Nikkei pao je za 0,20% jer su ulagači ostvarili određenu dobit nakon što je indeks ovog tjedna dostigao rekordne vrhunce.

Kineske dionice pale su u srijedu, dan nakon što je Peking postavio široko očekivani cilj rasta od 5% za 2024. na sastanku parlamenta na kojem su izostale velike poticajne mjere.

Blue-chip indeks CSI 300 pao je 0,42%, dok je referentna vrijednost Hang Senga bila viša za 0,73%.

"Ekonomski ciljevi za 2024. i dalje pokazuju da dužnosnici nisu voljni brzo preusmjeriti gospodarstvo s obzirom na zabrinutost oko prekomjernog duga i slabosti juana", rekao je Mansoor Mohi-uddin, glavni ekonomist u Bank of Singapore.

"No, izvješće ipak signalizira kreatorima politike da pojačavaju napore da ograniče rast Kine i stoga bi trebalo podržati raspoloženje ulagača 2024."

E-mini futures za S&P 500 porastao je za 0,01%.

Podaci objavljeni u utorak pokazali su slabu ekspanziju uslužnog sektora u SAD-u i strmiji pad novih tvorničkih narudžbi od očekivanog, pri čemu su u središtu pozornosti bili podaci o plaćama kasnije tijekom tjedna.

Referentni prinosi 10-godišnjih obveznica SAD-a ustalili su se u azijskim satima i zadnji put su bili na 4,162%, nakon što su pali na jednomjesečnu najnižu razinu od 4,112% u prethodnoj sesiji nakon slabih podataka.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE