GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Dobro raspoloženje nakon najava iz Kine

Azijska tržišta: Dobro raspoloženje nakon najava iz Kine
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2023 / 07:54
Autor: SEEbiz / H
ŠANGAJ - Na azijskim burzama u utorak je vladalo dobro raspoloženje zahvaljujući najavi Kine da će pojačati podršku svom gospodarstvu, čiji oporavak nakon pandemije posrće, što je znatno podiglo kineske burze, dok je na deviznim tržištima dolar blago ojačao uoči zasjedanja Feda.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica bez japanskih porastao je 1,2 posto, prekinuvši 6-dnevni negativni niz, ponajviše zahvaljujući skoku cijena kineskih dionica.

I dok je tokijski Nikkei indeks oko 6,30 sati bio u blagom minusu od 0,3 posto, kineksi burzovni indeksi imali su snažnu izvedbu. Indeks šangajske burze bio je u plusu 1,55 posto, a burze u Hong Kongu za čak 3,4 posto.

Rast kineskih burzi podruprlo je obećanje kineskih čelnika dan ranije da će ojačati svojim politikama podršku gospodarstvu, koje se muči s oporavkom nakon pandemije covida-19, kako bi se ojačala domaća potražnja, a signalizirali su i druge stimulativne korake.

Stratezi Saxo Marketsa, nakon što su proučili izvješća sa sastanka kineskih čelnika, smatraju da ona daju razloga za blag optimizam, jer odražavaju oprezan pristup gospodarskim poticajima, kao i da su političari prepoznali izazove s ??kojima se to drugo po veličini svjetskog gospodarstvo suočava.

Najveći razlog za zabrinutost ulagača i dalje je kinesko tržište nekretnina, pri čemu su cijene dionica i obveznica nekretninskih kompanija u toj zemlji u ponedjeljak zabilježile najnižu razinu u zadnjih osam mjeseci, zbog straha od krize likvidnosti u dva najveća građevinska developera u toj zemlji.

Kineska državna novinska agencija objavila je u da će Kina prilagoditi i optimizirati politiku nekretnina na vrijeme, kao odgovor na "značajne promjene" u odnosu ponude i potražnje na tržištu nekretnina.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE