GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenski BihBang stiže u BiH

Slovenski BihBang stiže u BiH
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 08:47
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Najveći slovenski trgovac zabavnom i potrošačkom elektronikom Big Bang stiže na bosanskohercegovačko tržište.

Lompanija koja je u velikoj regionalnoj ekspanziji, u Sarajevu otvara jednu od svojih najmodernijih trgovina, a istovremeno i prvu u Bosni i Hercegovini. Zvanično otvaranje trgovine, koja će se prostirati na ukupno 900 m2 i dizajnirana je po najsavremenijim smjernicama, bit će upriličeno 25. oktobra. Big Bang Sarajevo će na jednom mjestu okupiti najpopularnije brendove iz svijeta tehnologije i potrošačke elektronike.

- Nakon prošlogodišnjeg preuzimanja hrvatske Sancta Domenice, širenje poslovanja u Bosnu i Hercegovinu logičan je sljedeći korak u našoj strategiji. Kako želimo biti dostupni što širem krugu kupaca, svoju prvu poslovnicu u BiH smjestili smo uz jednu od glavnih saobraćajnica u Ilidži. Naš cilj je, da Big Bang Sarajevo postane najprodavanije mjesto za zabavnu i potrošačku elektroniku u BiH, slično kao što nam je uspjelo sa Big Bang Mega u Ljubljani. Naši planovi u BiH su veoma ambiciozni, jer želimo postati vodeći višekanalni trgovac sa potrošačkom elektronikom u regiji, a samo u BiH želimo već u narednoj godini ostvariti blizu 20 miliona KM prihoda, rekao je Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor Big Bang.

Nova trgovina Big Bang Sarajevo nalazit će se u Rustempašinoj ulici na Ilidži.

Paralelno sa razvojem prodajne mreže u BiH, Big Bang planira i nadogradnju web trgovine.

Grupacija je prošle godine ostvarila rekordnih 270 miliona eura prihoda. U Sloveniji trenutno ima oko 17 trgovina s površinom od gotovo 32.000 četvornih metara. Počeci grupe sežu u 1991. godinu, a brend je nastao dvije godine kasnije, kada je otvorena prva trgovina u Ljubljani.

Tvrtka Bidigital u septembru 2018. postala je vlasnikom Big Banga koji je u vlasništvu Adventure Holdinga koji kontrolira poduzetnik Darko Klarič. Nedavno jedogovrena kupnja 100% srpskog online trgovca BC Group, izvještava Indikator.ba.

Tagovi: BigBang, Sancta Domenica, elektronika, trgovina
PROČITAJ I OVO
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE