GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja

Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 22:22
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.

Dionica je porasla u produženom trgovanju.

Evo kako je tvrtka poslovala:

Zarada po dionici: 98 centi naspram 83 centa koje očekuje LSEG
Prihod: 143,3 milijarde dolara naspram 142,5 milijardi dolara koje očekuje LSEG
Wall Street također promatra nekoliko drugih brojeva u izvješću:

Amazon Web Services: 25 milijardi dolara u odnosu na 24,5 milijardi dolara prihoda, prema StreetAccountu
Oglašavanje: 11,8 milijardi dolara naspram 11,7 milijardi prihoda, prema StreetAccountu

Za drugi kvartal, Amazon je rekao da očekuje prihod od 144 do 149 milijardi dolara, što predstavlja rast od 7% do 11%. Analitičari su očekivali rast od 12% na 150,1 milijardu dolara, prema LSEG-u.

Prodaja u AWS-u ubrzala se 17% u prvom tromjesečju na 25 milijardi dolara, nadmašivši predviđanja Wall Streeta za rast prodaje od 12% na 24,5 milijardi dolara. Prošle godine rast AWS-a je usporen jer su tvrtke smanjile svoju potrošnju na oblak. Ali čelnici Amazona rekli su da svjedoče smanjenju optimizacije troškova te su optimistično govorili o tome kako porast generativne umjetne inteligencije može biti blagodat za poslovanje u oblaku.

Amazonova jedinica za oglašavanje zabilježila je rast prodaje od 24% na 11,8 milijardi dolara, malo iznad konsenzusnih procjena. Oglašavanje tvrtke, koje je raslo brže od maloprodaje ili računalstva u oblaku, postalo je sve važniji pokretač profita za Amazon i postalo je glavni igrač u online oglašavanju.

Sveukupno to tržište ponovno je počelo rasti nakon brutalne 2022., kada su robne marke smanjivale potrošnju kako bi se nosile s inflacijom i rastućim kamatama. Meta, Snap i Googleova matična tvrtka Alphabet prošli su tjedan izvijestili o rezultatima u prvom tromjesečju i pokazali bolji od očekivanog rasta prihoda, koji je prvenstveno bio potaknut poboljšanjima u njihovim poslovima oglašavanja.

Operativni prihodi porasli su za više od 200% u tom razdoblju na 15,3 milijarde dolara, daleko nadmašujući rast prihoda, što je najnoviji znak da mjere kompanije za smanjenje troškova i fokus na učinkovitost jačaju njenu krajnju granicu. AWS je ostvario 62% ukupne operativne dobiti.

Tagovi: amazon, oblak, cloud, meta, snap, google, alphabet
PROČITAJ I OVO
Što je Nvidiju pretvorilo u najvrjedniju kompaniju na svijetu?
UZLET
Što je Nvidiju pretvorilo u najvrjedniju kompaniju na svijetu?
NEW YORK - Američki proizvođač čipova Nvidia postala je najvrjednija tvrtka na svijetu, nakon što su njezine dionice porasle za 3,5 posto, na 135,60 dolara, podigavši tržišnu vrijednost na 3,33 trilijuna dolara.
Guverner Kalifornije planira potez koji će izazvati pobunu pripadnika mladih generacija
PLANOVI
Guverner Kalifornije planira potez koji će izazvati pobunu pripadnika mladih generacija
LOS ANGELES - Na Floridi, republikanski guverner Ron DeSantis potpisao je jednu od najrestriktivnijih zabrana u SAD-u
Netflix najavio ulazak u novi posao, evo o čemu se radi
ŠIRENJE
Netflix najavio ulazak u novi posao, evo o čemu se radi
NEW YORK - U SAD-u se mnogi trgovački lanci trude što bolje prilagoditi promjenjivom ponašanju potrošača i sve popularnijoj online kupnji.
FLIQA je slovenski startup godine
STARTUPI
FLIQA je slovenski startup godine
LJUBLJANA - FLIQA, koja razvija dva proizvoda na području otvorenog bankarstva i uz pomoć partnera nudi pristup velikom broju europskih banaka, slavila je na slovenskom izboru Startup godine.
Zilch prikupio 125 milijuna dolara financiranja
FINANCIRANJE
Zilch prikupio 125 milijuna dolara financiranja
LONDON - Britanska fintech tvrtka Zilch priopćila je u srijedu da je prikupila 125 milijuna dolara financiranja duga od njemačkog bankarskog diva Deutsche Bank u dogovoru koji će pomoći tvrtki utrostručiti prodaju u sljedećih nekoliko godina i približiti se inicijalnoj javnoj ponudi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE