GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TS Ventures investirao u Reputeo i Mindsmiths

TS Ventures investirao u Reputeo i Mindsmiths
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 12:11
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - TS Ventures započeo je 2024. godinu strateškim ulaganjima u dvije perspektivne startup tvrtke, Reputeo iz Beograda i Mindsmiths iz Zagreba.

Nakon izazovne prethodne godine, u kojoj je fond imao dovoljno sredstava, ali ne i dovoljno atraktivnih prilika za ulaganje, Telekom Ventures je prepoznao potencijal i izvrsnost ova dva startupa, koji se fokusiraju na razvoj i implementaciju umjetne inteligencije, sa zrelim pristupom i impresivnim tržištem. pokazatelji koji obećavaju brz globalni rast.

Spomenuta ulaganja, koja su deseta i jedanaesta po redu, ističu predanost Telekom Venturesa poticanju inovacija i potpori vodećim tehnološkim poduzetnicima u regiji. Sada, s više od polovice portfelja koji se sastoji od startup tvrtki temeljenih na umjetnoj inteligenciji, fond igra ključnu ulogu u rastu regionalnog startup ekosustava. Kako projekcije pokazuju da bi Srbija svog prvog jednoroga mogla dobiti u naredne tri godine, fond je revnosno posvećen ostvarenju tog cilja.

Sve detalje vezane uz investicije — kako su nastale, po kojim kriterijima su se birali startupovi te u koje se aspekte poslovanja ulagalo — iznio nam je Davor Sakač, osnivač fonda TS Ventures.

- Nakon prethodne godine koja je bila specifična jer nama kao Fondu nije nedostajalo sredstava za investicije, ali nam je svakako nedostajalo ideja i poslovnih priča dovoljno atraktivnih da se odlučimo uložiti u njihov daljnji razvoj. Zato smo jako ponosni što smo ovu godinu započeli s dvije izvrsne startup tvrtke koje svoje usluge temelje na razvoju i implementaciji umjetne inteligencije. Reputeo AI i Mindsmiths dva su startupa koji su nas zrelim pristupom i zavidnim pokazateljima u vidu tržišta i broja korisnika uvjerili da njihov biznis ima potencijal za brzi rast na globalnoj razini. Time smo zaokružili naš portfelj na 11 startup tvrtki i definitivno pridonijeli rastu cjelokupnog regionalnog startup ekosustava i proširili perspektive, rekao je Sakač.

- Sada više od polovice našeg portfelja čine startup tvrtke koje se temelje na umjetnoj inteligenciji s ogromnim potencijalom da postanu "jednorozi" — prema nekim projekcijama i predviđanjima, Srbija bi svog prvog "jednoroga" mogla dobiti u sljedeće tri godine, ali mi ćemo svakako poraditi na tome da se to dogodi, a trebaju se poklopiti i drugi faktori, kaže Sakač.

Reputeo AI jedan je od najperspektivnijih startupova s naših prostora koji je u kratkom vremenu uspio privući investicije iz EU kao i klijente iz SAD-a i Europe, a fokusiran je na zaštitu brendova analizom intelektualnog vlasništva tvrtki, zaštitu i upravljanje vitalnim resursima koji utječu na ugled i posljedično na financijski učinak poduzeća.

Ulaganje u AI i alate kao što je Repute omogućuju tvrtkama da učinkovito zaštite svoje inovacije, što je bitno u današnjem konkurentnom poslovnom okruženju. Razumijevanjem i valoriziranjem svog intelektualnog vlasništva, tvrtke mogu ne samo poboljšati svoju tržišnu poziciju i povećati vrijednost brenda, već i poboljšati svoje odnose s kupcima, osiguravajući da proizvodi i usluge koje nude budu inovativni i u skladu s najvišim standardima kvalitete.

Jedanaesta investicija zove se Mindsmiths, američko-hrvatski startup koji je već na dobrom putu osvajanja američkog tržišta, nudeći jedinstveno softversko rješenje bazirano na umjetnoj inteligenciji za komunikaciju s korisnicima na razini svakog pojedinca, s kojim tvrtke mogu ponuditi personalizirane usluge prilagođene svakom kupcu pojedinačno, zaključuje Sakač.

Tagovi: TS Ventures, Reputeo, Mindsmiths, sakač
PROČITAJ I OVO
Amazon ulaže 10 milijardi eura u Njemačku
INVESTICIJE
Amazon ulaže 10 milijardi eura u Njemačku
BERLIN - Američka tvrtka Amazon planira u Njemačkoj uložiti još 10 milijardi eura, od čega najveći dio u svoje internetske usluge u oblaku.
Nvidijin odjel razvoja umjetne inteligencije nudi tehnologiju kineskom startupu
NIM
Nvidijin odjel razvoja umjetne inteligencije nudi tehnologiju kineskom startupu
NEW YORK - Nvidijina usluga poznata kao NIM, koja poslovnim korisnicima diljem svijeta pruža jednostavan pristup različitim modelima umjetne inteligencije, upravo je dodala svojoj ponudi veliki jezični model koji je razvio kineski startup 01.AI.
Što je Nvidiju pretvorilo u najvrjedniju kompaniju na svijetu?
UZLET
Što je Nvidiju pretvorilo u najvrjedniju kompaniju na svijetu?
NEW YORK - Američki proizvođač čipova Nvidia postala je najvrjednija tvrtka na svijetu, nakon što su njezine dionice porasle za 3,5 posto, na 135,60 dolara, podigavši tržišnu vrijednost na 3,33 trilijuna dolara.
Guverner Kalifornije planira potez koji će izazvati pobunu pripadnika mladih generacija
PLANOVI
Guverner Kalifornije planira potez koji će izazvati pobunu pripadnika mladih generacija
LOS ANGELES - Na Floridi, republikanski guverner Ron DeSantis potpisao je jednu od najrestriktivnijih zabrana u SAD-u
Netflix najavio ulazak u novi posao, evo o čemu se radi
ŠIRENJE
Netflix najavio ulazak u novi posao, evo o čemu se radi
NEW YORK - U SAD-u se mnogi trgovački lanci trude što bolje prilagoditi promjenjivom ponašanju potrošača i sve popularnijoj online kupnji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE