GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk predstavio opcije monetizacije za kreatore sadržaja na Twitteru

Musk predstavio opcije monetizacije za kreatore sadržaja na Twitteru
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2023 / 21:50
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Izvršni direktor Tesle Elon Musk najavio je da kreatori na platformi društvenih medija sada mogu monetizirati svoj sadržaj.

Otkako je Musk preuzeo Twitter, tvrtka je poduzela nekoliko drastičnih mjera kako bi se pretvorila u profitabilan posao, što je uključivalo masovna otpuštanja i uvođenje Twitter Blue pretplate. Dok su se mnogi prethodno provjereni pojedinci opirali zahtjevu za mjesečnu naknadu kako bi dobili plavu kvačicu na Twitteru, Musk je to vidio kao prijeko potreban izvor prihoda za tvrtku.

Najnovije preuređenje usmjereno na korisnike — koje korisnicima omogućuje unovčavanje svih oblika objava na Twitteru globalno — usmjereno je na poboljšanje angažmana sljedbenika i stvaranje novih tokova prihoda na platformi društvenih medija.

Značajka "Pretplate" omogućuje korisnicima Twittera da pratiteljima naplaćuju mjesečnu cijenu "prema jednoj od cjenovnih točaka koje je Twitter stavio na raspolaganje." Nakon plaćanja, pretplatnici pristupaju kreatorovom ekskluzivnom sadržaju koji nije vidljiv javnosti.

Twitter će omogućiti kreatorima da zadrže 97% prihoda do 50.000 dolara u životnoj zaradi, nakon čega će se podjela prihoda smanjiti na 80% za kreatore. Gigant društvenih medija sklopio je partnerstvo s procesorom plaćanja Stripe za kreatore isplata na Twitteru.

Međutim, dijeljenje prihoda počet će tek nakon što korisnici zarade minimalni prag od 50 USD. Usluge pretplate su nepovratne čak i ako kreatorov Twitter račun bude obustavljen iz bilo kojeg razloga. U takvim scenarijima korisnici moraju ručno otkazati pretplatu kako bi izbjegli automatska mjesečna plaćanja neaktivnim Twitter računima.

Članovi Crypto Twittera, koji su stekli kredibilitet i masovno praćenje na Twitteru nakon godina objavljivanja, pozdravljaju uvođenje pretplata za kreatore sadržaja raširenih ruku.

Muskove stalne inicijative za redizajniranje Twittera također će vidjeti korištenje umjetne inteligencije (AI) za otkrivanje i odvraćanje dezinformacija na platformi društvenih medija.

Musk je navodno kupio gotovo 10.000 grafičkih procesorskih jedinica za izradu nadolazećih AI alata unatoč tome što je upozorio svijet na razvoj AI-ja zbog društvenih problema.

Tagovi: Elon Musk, Twitter, Twitter Blue, monetizacija sadržaja
PROČITAJ I OVO
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE