GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft ulaže 2,9 milijardi dolara u Japan

Microsoft ulaže 2,9 milijardi dolara u Japan
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2024 / 14:59
Autor: SEEbiz
TOKYO - Američki tehnološki div Microsoft planira u sljedeće dvije godine uložiti 2,9 milijardi dolara u Japan, jačajući napore te zemlje u razvoju umjetne inteligencije i jačanju kibernetičke obrane pred kineskim i ruskim prijetnjama.

Objava Microsoftovih planova u utorak koincidira s posjetom japanskog premijera Fumija Kishide Washingtonu, čime se naglašava predanost Tokija da postane supersila umjetne inteligencije, izvijestila je francuska novinska agencija AFP.

"Ovo je najveća Microsoftova investicija u 46-godišnjoj povijesti u Japanu", rekao je predsjednik Microsofta Brad Smith koji se u utorak sastao s Kishidom. Dodao je da su ta ulaganja ključni sastojci Japana za izgradnju snažnog ekosustava umjetne inteligencije.

Microsoft se također obvezao uložiti u obuku tri milijuna japanskih radnika u vještinama umjetne inteligencije u sljedeće tri godine.

Također je najavio otvaranje svog prvog Microsoft Research Asia laboratorija u Tokiju, koji će se baviti umjetnom inteligencijom i robotikom.

Američka tvrtka također je otkrila planove za suradnju s japanskom vladom na jačanju kibernetičke sigurnosti zemlje nakon porasta broja hakiranja i upada u računalne sustave. “Priroda prijetnji kibernetičkoj sigurnosti postala je sofisticiranija. Vidimo to posebno u Kini i Rusiji, a vidimo i sve više zlonamjernog softvera diljem svijeta", rekao je Smith za Nikkei medije.

Microsoft je postao glavni igrač u napretku umjetne inteligencije svojim partnerstvom s proizvođačem chatbota ChatGPT OpenAI, pretekavši Apple kao najveću svjetsku tvrtku po tržišnoj kapitalizaciji, navodi AFP.

Tagovi: microsoft, investicije, japan
PROČITAJ I OVO
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE