GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft otpušta 1.900 radnika u odjelu za igrice nakon akvizicije Activision Blizzarda

Microsoft otpušta 1.900 radnika u odjelu za igrice nakon akvizicije Activision Blizzarda
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2024 / 08:50
Autor: SEEbiz
REDMOND - Microsoft će otpustiti oko 1.900 zaposlenika u svojoj jedinici za igre, ili oko 9% ukupnog broja zaposlenih, prema dopisu od četvrtka koji je dobio CNBC.

Izvršni direktor Microsoft Gaminga, Phil Spencer, rekao je da su otpuštanja dio većeg "plana izvršenja" koji bi smanjio "područja preklapanja", nešto više od tri mjeseca nakon što je Microsoft zaključio akviziciju Activision Blizzarda.

Bivši predsjednik Blizzarda Mike Ybarra rekao je u četvrtak na platformi društvenih medija X, nekadašnjem Twitteru, da će napustiti Microsoft i Blizzard.

Suosnivač Blizzarda Allen Adham, šef dizajna jedinice, odlazi, a Blizzard će prestati razvijati novu igricu za preživljavanje, rekao je u memorandumu Matt Booty, voditelj Microsoftovih studija za igre. Verge je objavio Bootyjev memorandum, za koji je glasnogovornik Microsofta rekao da je autentičan.

Spencer je rekao da će Microsoft svim zaposlenicima pružiti "punu podršku", uključujući otpremnine ovisno o lokaciji.

Activision Blizzard je izdavač i programer nekoliko masivnih igraćih franšiza, uključujući Call of Duty i Diablo. Njegova podružnica za mobilne igre, King, programer je iza Candy Crush Sage.

Dionice Microsofta uglavnom su bile nepromijenjene nakon vijesti, dijelom zato što se često očekuju otkazi nakon zatvaranja velikih spajanja. Microsoftova akvizicija Activision Blizzarda vrijedna 69 milijardi dolara bila je najveći posao tvrtke ikada, više nego dvostruko veći od njezine kupnje LinkedIna 2016. godine.

Ulagači u tehnologiju počeli su očekivati veću učinkovitost i jasniji put do rasta ili profitabilnosti kako ekonomski pritisci rastu.

Tehnološke tvrtke napravile su duboke rezove samo nekoliko tjedana u 2024., od kojih većina nije bila povezana sa spajanjima i akvizicijama. Otkazi u tvrtkama u rasponu od Riot Gamesa u vlasništvu Tencenta do TikToka i Discorda uslijedili su nakon tužne 2023. godine u kojoj je otpušteno više od 100.000 tehnoloških radnika.

Ranije ovog tjedna eBay je rekao da će otpustiti 1000 radnika, dok je SAP rekao da će premjestiti ili otkupiti 8000 zaposlenika.

Za razliku od Microsoftovih otpuštanja, eBay i SAP doživjeli su značajan porast cijena svojih dionica nakon svojih najava.

Tagovi: Microsoft, Activision Blizzard, ACTIVISION
PROČITAJ I OVO
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE