GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina najavila nove regulative u industriji igrica, Tencent potonuo 12%

Kina najavila nove regulative u industriji igrica, Tencent potonuo 12%
REGULATIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2023 / 07:35
Autor: SEEbiz / Momentum
ANALIZA - Kineska regulatorna tijela u petak su objavila sveobuhvatan skup pravila usmjerenih na smanjenje potrošnje i nagrada koje potiču videoigre, zadajući udarac najvećem svjetskom tržištu igara, koje se ove godine vratilo rastu.

Nova pravila, koja će učinkovito postaviti ograničenja potrošnje za online igre, izazvala su paniku među investitorima, a Tencent je izgubio više od 12 posto na vrijednosti.

Online igre više neće moći nagrađivati igrače ako se prijavljuju svaki dan, ako potroše na igru prvi put ili nekoliko puta zaredom. Sve su to uobičajeni mehanizmi poticaja u online igrama, piše Momentum

Tencent je naveo da će tvrtka striktno provoditi zahtjeve propisa te da nacrt nije odstupio od stalnog fokusa regulatora da tvrtke imaju "razumne poslovne modele i poslovne ritmove". Dodali su da od 2021., kada je zaštita maloljetnika postala glavni fokus Pekinga, ova skupina igrača troši, povijesno gledano, vrlo malo novca i vremena na igre tvrtke.

Godine 2021. Kina je postavila stroga ograničenja vremena igranja za igrače mlađe od 18 godina i suspendirala odobrenja za nove videoigre na otprilike osam mjeseci, navodeći zabrinutost zbog ovisnosti o igrama.

Nova pravila predstavljena u petak najeksplicitnija su pravila do sada usmjerena na smanjenje potrošnje u igri. Osim zabrane značajke nagrađivanja, igre također moraju postaviti ograničenja na to koliko igrači mogu nadopuniti svoje digitalne novčanike za potrošnju u igri.

Igrama je također zabranjeno nuditi značajke lutrije temeljene na vjerojatnosti maloljetnicima, kao i nuditi špekulacije i dražbe virtualnih predmeta igre.

Nova pravila također uključuju prijedlog za koji se očekuje da će ga industrija pozdraviti, a koji bi zahtijevao od regulatora da obrade odobrenja za igre u roku od 60 dana. Nova pravila također odražavaju zabrinutost Pekinga oko korisničkih podataka, zahtijevajući od izdavača igara da svoje poslužitelje drže u Kini.

Regulator očekuje komentar javnosti o predloženom pravilu do 22. siječnja iduće godine. Kinesko tržište igara, nakon što je prvi put izbjeglo pad u 2022., ove je godine poraslo 13 posto na oko 42,6 milijardi dolara, prema industrijskom udruženju CGIGC.

Tagovi: Tencent, Kina, igrice, regulator
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE