GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kad će Crnogorci napokon moći primati novac putem PayPala?

Kad će Crnogorci napokon moći primati novac putem PayPala?
PREGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2024 / 10:12
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Kada će korisnici PayPal-a u Crnoj Gori moći da koriste uslugu primanja novca pitanje je na koje konkretanog odgovora i dalje nema.

Da se radi na tom planu i da se preduzimaju svi potrebni koraci, za CdM je saopštio ministar javne uprave Maraš Dukaj. Objašnjava da se pregovori vode, ali i naglašava da podršku cijelom procesu daje i Ambasada SAD.

- Ministarstvo javne uprave formiralo je Radnu grupu za vođenje pregovora sa PayPal kompanijom koju čine predstavnici Ministarstva javne uprave, Ministarstva finansija, Ministarstva ekonomskog razvoja i ICT zajednice kao važnog aktera u ovom procesu - ističe Dukaj.

On podvlači da se pregovori vode u saradnji sa Republikom Sjevernom Makedonijom sa kojom je Vlada Crne Gore potpisala Sporazum u julu 2023. godine na polju digitalizacije, uključujući i elektronsko plaćenje, kako bi zajedničkom sinergijom ove dvije zemlje Zapadnog Balkana omogućile korišćenje usluge PayPal a u potpunosti.

- Radni tim je prepoznao moguće biznis barijere i u tom pravcu uputio Inicijativu Ministarstvu finansija za izmjene Zakona o sprječavanju nelegalnog poslovanja kako bi se otvorio prostor za uvođenje novih pružaoca platnih usluga u Crnoj Gori. Ministarstvo finansija prepoznalo je značaj ove teme i prihvatilo inicijativu i u narednom periodu kroz izmjene Zakona biće otklonjene biznis barijere - navodi ministar.

Dukaj objašnjava da, uporedo sa navedenim, Radni tim čini napore da uz podršku Ambasade SAD-a u Crnoj Gori i Republici Sjevernoj Makedoniji dobije odgovore od PayPal-a šta te dvije države treba da urade da bi usluga primanje/slanje novca funkcionisala u potpunosti.

- Takođe, od strane RCC-a preduzimaju se aktivnosti na regionalnom nivou, uključujući i Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju kako bi ta usluga bila funkcionalna u potpunosti u onim zemljama regiona u kojima to nije slučaj - kazao je Dukaj u izjavi za CdM.

Tagovi: paypal, crna gora, dukaj
PROČITAJ I OVO
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE