GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HTEC Group kupio banjalučku IT kompaniju WaySeven

HTEC Group kupio banjalučku IT kompaniju WaySeven
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2022 / 06:53
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, koja ima kancelariju i već dvije godine uspješno posluje u Banjaluci, akvizirala je WaySeven, tehnološku kompaniju koja svoje usluge pruža klijentima iz Silicijumske doline i Evrope.

Akvizicija će dodatno osnažiti HTEC-ov tim u Banjaluci koji se sa ovom akvizicijom bliži brojki od 200 zaposlenih.

Postignuti dogovor rezultat je zajedničke vizije obje kompanije, ali i potencijala koji donosi rad na najizazovnijim projektima za svjetske korporacije. Njihov cilj je, prema riječima direktora inženjerstva i HTEC kancelarije u Banjaluci, Bojana Šukala, da postanu najbolja tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Evropi, ali i šire.

- HTEC je prišao WaySeven timu jer smo prepoznali da kompanija njeguje vrijednosti slične našima, koje se ogledaju u tome da nam je na prvom mjestu zadovoljstvo zaposlenih. Ponosni smo što ujedinjujemo najbolje inženjere u domenu finansijskih tehnologija i što se naše ekspertize savršeno uklapaju i nadopunjuju te očekujemo još ozbiljnije svjetske projekte u budućnosti, dodaje Šukalo.

Sa druge strane ova akvizicija je u mnogo čemu važna za kompaniju WaySeven jer njihovim IT stručnjacima otvara mogućnosti za rad sa nekima od najvećih klijenata na svjetskom nivou.

- Tokom prethodnih nekoliko nedjelja pažljivo smo razmatrali ovu priliku i prednosti koje ona može donijeti našem poslovnom ekosistemu, partnerima, klijentima, kolegama i zaposlenima. Siguran sam da smo donijeli pravu odluku udruživši snage i talente sa HTEC grupom. Naša zajednička želja je da obnovimo inženjerski potencijal Banjauke i uzdignemo ga na nivo koji je imala prije 90-ih, kada je samo kompanija Čajavec zapošljavala preko 2.000 inženjera. Dobra akademska osnova ovde postoji, imamo pametne i sposobne mlade ljude koji žele da ostanu u svom gradu, a na nama je da izgradimo najmoderniji IT centar Istočne Evrope na koji ćemo svi biti ponosni, rekao je Goran Gašić, generalni direktor i jedan od osnivača kompanije WaySeven.

Dvije kompanije će nastaviti da pružaju inženjerske usluge klijentima širom svijeta, oslanjajući se na inovativnost, kreativnost i inženjersko iskustvo iz Silicijumske doline koje je HTEC i do sada implementirao radeći sa najmodernijim svjetskim organizacijama.

HTEC Group je globalna kompanija osnovana u Beogradu, sa sjedištem u San Francisku i lokalnim predstavništvima u SAD, UK, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji te 16 tehnološkorazvojnih centara u Jugoistočnoj Evropi. U svim navedenim zemljama njihovi timovi eksponencijalno rastu, što potvrđuje podatak da je samo u Banjaluci danas zaposleno više od 200 IT stručnjaka iz različitih oblasti.

Tagovi: HTEC Group, WaySeven, Bojan Šukalo
PROČITAJ I OVO
Disney prestiže Netflix prema broju pretplatnika
TREND
Disney prestiže Netflix prema broju pretplatnika
NEW YORK - Disney stječe sve više pretplatnika i prema broju prestiže Netflix zbog čega će u SAD-u lansirati i novu uslugu za streaming u prosincu.
Samsung predvodi holističke zdravstvene inovacije uz Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro
PAMETNI SATOVI
Samsung predvodi holističke zdravstvene inovacije uz Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro
ZAGREB – Tvrtka Samsung Electronics Co., d.o.o. najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju zdrave navike s intuitivnim uvidima, naprednim značajkama i još snažnijim mogućnostima.
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
INTERNET DEFLACIJA
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
NEW YORK - Internet kupovina do pojave pandemije dugo je bila otporna na inflaciju. Online cijene počele su rasti u lipnju 2020. godine i povećanje je trajalo sve do srpnja ove godine kada su pale jedan posto u odnosu na lani.
Amazon preuzima iRobot
ŠIRENJE
Amazon preuzima iRobot
SAN FRANCISCO - Amazon će dodatno proširiti svoj asortiman proizvoda za pametni i povezani dom, preuzimanjem američke kompanije iRobot.
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
PODRŠKA
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
SAN FRANCISCO - Istraživači tvrtke McAfee otkrili su zlonamjerne mobilne aplikacije i agresivnu reklamnu kampanju na jednoj od najvećih svjetskih platformi društvenih medija te upozorili da bi korisnici mogli biti izloženi riziku od napada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE