GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Apple razvio sustav za ažuriranje isključenih telefona u kutiji

Apple razvio sustav za ažuriranje isključenih telefona u kutiji
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2024 / 08:20
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Apple je navodno razvio uređaj koji omogućuje ažuriranje softvera na iPhone uređajima čak i kada su telefoni sigurno pohranjeni i zapakirani u svoje originalne kutije. Rješenje je zanimljivo, ali postavlja i neke sigurnosne probleme.

O uređaju koji nosi naziv Presto šuška se već neko vrijeme, a sada je francuski portal iGeneration objavio prve neslužbene fotografije koje su procurile u javnost. Izgled uređaja nije zanimljiv. Što je još važnije, omogućuje Appleu da isključi i dekonfigurirane telefone na daljinu i bez ikakvog kontakta, poveže ih s internetom, skine određenu datoteku s interneta i uploada je na telefon koji se zatim ponovno gasi.

Bloombergov Mark Gurman, koji se smatra guruom ranih točnih informacija o Appleovim stvarima, tvrdi da se presto povezuje s telefonima u kutiji pomoću magsafe bežičnog punjenja i drugih bežičnih tehnologija. Portal iGeneration tvrdi da osim magsafa igra uključuje i bežičnu vezu putem NFC standarda, koja se između ostalog koristi za beskontaktno plaćanje telefonima na POS terminalima.

Budući da čip koji omogućuje rad NFC sustava može raditi i kada je telefon isključen ili ima malo baterije, sustav bi trebao raditi ovako: uređaj putem NFC-a šalje instrukciju telefonu koji je prethodno za njega pripremljen , da biste ga uključili i omogućili bežičnu vezu. Kada telefon to učini, također dobiva informacije o tome koju bežičnu mrežu odabrati i koju lozinku unijeti. Telefon vjerojatno radi u nekom posebnom modu koji ne zahtijeva registraciju korisničkog računa i sve ostale sitnice koje moramo popuniti kada telefon prvi put palimo. Kada je spojen na web, preuzima najnovije ažuriranje i učitava ga na telefon prije ponovnog isključivanja. Magsafe pritom navodno brine da su baterije u svakom trenutku dovoljno napunjene i da mogu nastaviti ovaj način ažuriranja unedogled.

Kada kupac kupi uređaj mjesec, pola godine ili godinu dana nakon službenog izlaska iPhonea, zahvaljujući Prestu, u ruci će imati originalno zapakiran mobitel, koji će imati potpuno svježu verziju operativnog sustava. instaliran. Samo se nadamo da se takav alat neće zloupotrijebiti za tajno instaliranje zlonamjernih kodova na uređaje bez kontakta. Na nekoj sigurnosnoj provjeri u više policijskih zemalja.

Tagovi: APPLE, PRESTO, SIGURNOST, AŽURIRANJE, nfc
PROČITAJ I OVO
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE