GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Analitičari znatno snizili procjenu Twitterovih ovogodišnjih prihoda od oglašavanja

Analitičari znatno snizili procjenu Twitterovih ovogodišnjih prihoda od oglašavanja
SNIŽENE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2023 / 08:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Očekuje se da će prihod Twittera od oglašavanja ove godine dosegnuti 2,98 milijardi dolara (2,73 milijarde eura), prema analitičarima Insider Intelligencea. To je oko 37 posto manje od procjene iz listopada prošle godine, kada se očekivalo da će prihod od oglašavanja iznositi 4,74 milijarde dolara (4,34 milijarde eura).

Prvotnu procjenu ovogodišnjeg prihoda od oglašavanja napravio je Insider Intelligence neposredno prije nego što je milijarder Elon Musk preuzeo Twitter, koji upravlja istoimenom društvenom mrežom.

"Najveći problem s oglašavanjem na Twitteru je to što oglašivači ne vjeruju Musku", rekla je Jasmine Enberg, glavna analitičarka Insider Intelligencea. Kako bi ponovno zadobio povjerenje oglašivača i reklamnih dolara, Twitter mora odvojiti Muskov osobni brend od imidža tvrtke, rekao je Enberg, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Usred Muskovog burnog preuzimanja Twittera, nekoliko velikih oglašivača već je obustavilo svoje aktivnosti na platformi nakon što je osnivač Tesle olabavio uvjete moderiranja sadržaja na društvenoj mreži i otpustio više od 7000 zaposlenika. Otkako je Musk preuzeo Twitter 27. listopada, 14 od 30 najvećih oglašivača na Twitteru obustavilo je oglašavanje, prema podacima iz siječnja Pathmaticsa.

Istodobno, Insider Intelligence procjenjuje da Muskovi napori da uspostavi uslugu pretplate "neće kompenzirati izgubljene prihode od oglašavanja".

Istodobno predviđaju da će se prosječno vrijeme koje korisnici Twittera dnevno provedu na društvenoj mreži smanjiti za dvije minute na 34 minute. U međuvremenu, korisnici TikToka u prosjeku provedu gotovo sat vremena dnevno na mreži.

Insider Intelligence pripisuje pad korištenja širenju sadržaja koji izaziva mržnju i tehničkim greškama na društvenoj mreži. "Angažman na Twitteru još uvijek uvelike ovisi o ciklusu vijesti", rekao je Engberg. "Saga o preuzimanju uzrokovala je porast vremena provedenog na platformi prošle godine, koji je sada nestao jer su korisnici izgubili interes za Muskove ispade", objasnila je.

Musk je kupio Twitter za 44 milijarde dolara, iako je u međuvremenu prepolovio vrijednost tvrtke, navodi AFP.

Tagovi: Twitter, prihodi od oglašavanja, oglašavanje, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE