GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Željko Petrović preuzeo Zrinjski

Željko Petrović preuzeo Zrinjski
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2024 / 17:06
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Novi trener Zrinjskog iz Mostara, prvaka Bosne i Hercegovine, postao je Crnogorac Željko Petrović, koji je kao igrač nastupao za zagrebački Dinamo, PSV Eindhoven i Sevillu, a s klupe vodio više europskih nogometnih klubova te reprezentaciju Iraka.

Na svom službenom mrežnom portalu HŠK Zrinjski potvrdio je dogovor s 58-godišnjim stručnjakom koji je posljednji angažman imao ove sezone u turskoj momčadi Adana Demirspor, gdje je bio u stručnom stožeru Nizozemca Patricka Kluiverta. Uprava Zrinjskog i trener Petrović potpisali su ugovor do 1. lipnja sljedeće godine.

Petrović je trenersku karijeru započeo je kao asistent Ruuda Gullita na klupi Feyenoorda, a samostalno je vodio nizozemske klubove RKC Waalwijk, ADO Den Haag i Willem II. Radio je još u Portugalu kao trener Boaviste, u Japanu je vodio Urawa Red Diamondse, u Bugarskoj je trenirao Botev Plovdiv, a u Hrvatskoj je bio trener zaprešićkog Intera.

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao pomoćni trener. Asistirao je Martinu Jolu na klupi HSV-a, Guusu Hiddinku u ruskom Anžiju, a najduže je surađivao s Dickom Advocaatom u Sunderlandu, Utrechtu i Feyenoordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka.

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u West Hamu.

Na klupu trenutačno drugoplasirane momčadi Premijer lige BiH dolazi nakon što se klub razišao s hrvatskim stručnjakom Krunoslavom Rendulićem, a u kraćem prijelaznom razdoblju momčad vodio Mostarac Mario Ivanković.

Tagovi: Željko Petrović, Zrinjski, petrović, dinamo
PROČITAJ I OVO
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE