GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina

Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2024 / 08:44
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.

Real je vodio na poluvremenu zahvaljujući golu Viniciusa Juniora u 24. minuti, a Bayern je okrenuo rezultat golovima Leroya Sanea u 53. minuti i Harryja Kanea iz penala u 57. minuti. Konačan rezultat postavio je ponovno Vinicius Junior golom iz kaznenog udarca u 83. minuti utakmice.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38) ušao je u igru u 75. minuti i tada je preuzeo kapetansku traku Reala od sinoć sjajnog Tonija Kroosa. Modrić je za 20-ak minuta provedenih na terenu imao devet dodira s loptom, bio je stopostotan u preciznosti dodavanja (9/9), stvorio je jednu veliku priliku, dvaput izgubio posjed i napravio jedan prekršaj što mu je donijelo Sofascore ocjenu 7,0, piše Index.

Modrić je nastupom protiv Bayerna srušio povijesni rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina. S 38 godina i 234 dana postao je najstariji igrač koji je nastupio za Real Madrid na utakmici Lige prvaka (ili prije Kupa prvaka). Rekord je do sada držao legendarni Ferenc Puskas koji je u studenom 1965. godine nastupio za Kraljevski klub, također u remiju 2:2 na gostovanju kod škotskog Kilmarnocka, sa 38 godina i 229 dana.

Hrvatski veznjak je protiv Bayerna upisao 126. nastup u Ligi prvaka čime zauzima 16. mjesto u povijesti Lige i Kupa prvaka po broju nastupa. Prvi ispred njega je Gerard Pique sa 128 tako da bi ga Modrić mogao sustići ako Real prođe u finale. Također, Modrić je 118. put nastupio za Real u ovom natjecanju, a u povijesti kluba ispred njega su po broju nastupa u elitnom natjecanju samo Sergio Ramos (129), Raul (130), Karim Benzema (133) i Iker Casillas (150).

Dodajmo ovome da je Modrić sinoć ubilježio 17. nastup u polufinalu Lige prvaka. U povijesti Lige prvaka, više nastupa od njega u ovoj fazi natjecanja imaju samo Benzema (18), Kroos (19) i Cristiano Ronaldo (21).

Tagovi: MODRIĆ, REAL, BAYERN, PIQUE, RAMOS, RAUL, CASILLAS
PROČITAJ I OVO
Toni Kroos završava karijeru
EMOTIVNA OBJAVA
Toni Kroos završava karijeru
BERLIN - Toni Kroos je preko Instagrama objavio oproštaj od Real Madrida, ali i karijere, na kraju sezone.
Gattuso ide u Saudijsku Arabiju
TRENERI
Gattuso ide u Saudijsku Arabiju
ZAGREB - Talijanski nogometni stručnjak Gennaro Gattuso (46) po svemu sudeći bit će novi trener saudijskog prvoligaša Al Taawouna.
Sponzori Reala bijesni zbog novog Modrićevog ugovora
BIJES
Sponzori Reala bijesni zbog novog Modrićevog ugovora
MADRID - U Real Madridu ne miruju i već se mislima okreću novoj sezoni. Naveliko se promišlja o brojnim promjenama i nekim prinovama.
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
SLUŽBENA POTVRDA
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
LIVERPOOL - Dosadašnji trener nizozemskog Feyernooda, Arne Slot, imenovan je novim trenerom Liverpoola.
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE