GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klinsmann dobio otkaz

Klinsmann dobio otkaz
OTKAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2024 / 08:22
Autor: SEEbiz
SEUL - Jürgen Klinsmann (59) nije izdržao ni punih godinu dana te je smijenjen s pozicije izbornika Južne Koreje. Slavni Nijemac je klupu ove azijske reprezentacije preuzeo 27. veljače 2023., a ovoga je petka iz Korejskog nogometnog saveza (KFA) stigla potvrda o rastanku.

Klinsmann je već neko vrijeme bio na udaru kritika zbog načina na koji vodi reprezentaciju, a odluka o njegovoj smjeni stigla je nakon poraza od Jordana (2:0) u polufinalu Azijskog kupa.

"Savez je odlučio promijeniti glavnog trenera i to smo učinili nakon sveobuhvatne analize", izjavio je predsjednik tamošnjeg Saveza Chung Mong-gyu.

Tehnički direktor Saveza Hwangbo Kwan rekao je kako postoje "razni razlozi" za sumnju u Klinsmannovu sposobnost da vodi momčad, a sada već bivši izbornik svoj je mandat opisao kao "nevjerojatno putovanje" te se zahvalio svojim igračima. Na klupi Južne Koreje odradio je 17 utakmica te pritom upisao devet pobjeda, pet neodlučenih ishoda i tri poraza

Bivšem njemačkom napadaču koji je kao igrač osvojio Svjetsko prvenstvo 1990. godine ovo je bio treći izbornički angažman. Podsjetimo, nakon igračke mirovine, Klinsmann je prije Južne Koreje vodio reprezentaciju Njemačke od 2004. do 2006. te reprezentaciju SAD-a od 2011. do 2016. godine.

Tagovi: Klinsmann, koreja
PROČITAJ I OVO
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE