GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakirović: Mi u Hrvatskoj volimo povijest, pa nek smo i mi ušli u povijest

Jakirović: Mi u Hrvatskoj volimo povijest, pa nek smo i mi ušli u povijest
NAKON TRIJUMFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2024 / 07:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je pobijedio 1:0 na gostovanju kod Betisa u prvoj utakmici drugog kruga Konferencijske lige. Pogodak za pobjedu zabio je Bruno Petković s bijele točke.

Stoper Betisa Chadi Riad igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru, sudac Mikola Balakin gledao je snimku par minuta te je dosudio penal za Dinamo. Petković je odabrao lijevu stranu i precizno pogodio za 1:0. Uzvrat je za tjedan dana na Maksimiru.

"Vruće sam glave i bez glasa, odigrali smo taktički odličnu utakmicu, ovo je bio ispit zrelosti za nas. Čestitam dečkima. Nije bilo lako. Betis je jedna jako dobra ekipa. Vidjeli smo da možemo imati posjed i biti opasni. Volio bih samo da više šutiramo na gol. Okrećemo se sljedećim utakmicama, u nedjelju je Varaždin.

Rekao sam da moramo smanjiti prostor između krila i sredine. Neke stvari smo uspjeli, a neke su nam svojom kvalitetom oni zaustavili. Ne sjećam se da su nam stvorili neku priliku iz igre veću. Ovo mi je jedna od dražih pobjeda. Analizirat ćemo za sljedeću utakmicu što možemo popraviti za drugu utakmicu.

Nisam znao da je ovo prva pobjeda Dinama na gostovanju u Europi protiv neke momčadi iz Lige petice. Pošto mi u Hrvatskoj volimo povijest, pa nek smo i mi ušli u povijest", rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

"Velika pobjeda. Drago mi je da smo pobijedili i da smo pokazali karakter kad je bilo najteže. Na pola puta smo, moramo odigrati pametno još 90 minuta. Odlično smo odigrali, izgledali smo čvrsto, prekidali smo kontranapade. Oni su jako dobro potkovani. Imali smo dosta prilika, a zabili smo, na kraju, iz penala.

Dinamo igra već niz godina u Europi. Kod nas se te stvari vrlo malo cijene i zaboravljaju. Drago mi je da smo pokazali što Dinamo znači u hrvatskom nogometu. Mi ćemo nastaviti šutjeti i raditi", rekao je Stefan Ristovski za Arena Sport televiziju.

"Stvarno velika večer za dinamovce i sve Hrvate koji navijaju za Dinamo. Imali smo motiv da sami sebi pokažemo da smo vrijedni. U prvenstvu malo zapinjemo, ali pokazali smo tu da vrijedimo. Na pola smo puta. Defenzivno smo odigrali fenomenalno. Znali smo gdje oni prijete. Znali smo da će nam stvoriti par šansi. Ali trkački smo odlično odradili utakmicu", rekao je Marko Bulat.

"Ostavili smo srce na terenu, vjerovali smo kad nitko nije. Imamo problema s ozljedama, ali sklapamo sve u hodu, dajemo sve od sebe i moramo tako nastaviti. Najbitnije je bilo da držimo nulu, da ne primimo gol. Pozivam sve da nas dođu gledati jer stvarno nam treba podrška. Imamo još Varaždin u nedjelju prije toga. Moramo ići korak po korak", rekao je Mauro Perković.

Tagovi: jakirović, dinamo, petković, bulat, ristovski
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE