GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo izgubio u Plzenu, poništeni mu gol i penal

Dinamo izgubio u Plzenu, poništeni mu gol i penal
NOVI PORAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2023 / 21:50
Autor: SEEbiz
PLZEN - Dinamo je na gostovanju kod Viktorije Plzen u 4. kolu Konferencijske lige izgubio 1:0. Modrima je ovo čak treći poraz u skupini i trenutačno su zadnja ekipa u grupi. U ranije odigranom susretu ove skupine Ballkani i Astana su odigrali remi bez golova.

Strijelac za Čehe je bio Chory preciznim udarcem iz penala u 35. minuti. Penal za domaćina je skrivio Josip Mišić zbog igranja rukom nakon ubačaja iz kornera.

U 67. minuti dogodila se bizarna situacija pred domaćim golom. Sudac je najprije nakon duela Baturine i češkog golmana pokazao na penal za Dinamo, da bi se onda predomislio nakon pomoći VAR-a. Zanimljivo, sudac je tada gledao igranje rukom češkog igrača, a ne potencijalni faul na Baturini. U 94. minuti je Sandro Kulenović zabio za 1:1, ali je taj gol poništen zbog malog zaleđa Stefana Ristovskog.

Dinamov strateg Sergej Jakirović je napravio tri promjene u sastavu u odnosu na utakmicu s Maksimira u kojoj je Plzen također slavio. Na vratima je priliku dobio Danijel Zagorac, a od prve minute su zaigrali i Mauro Perković i Takuro Kaneko, dok su na klupu preselili Ivan Nevistić, Gabrijel Vidović i Sadegh Moharrami.

Modri su i dalje bez ozlijeđenih Brune Petkovića, Lukasa Kačavende i Luke Stojkovića, dok Arijan Ademi i Kevin Theophile-Catherine nemaju pravo nastupa u Europi. Luka Menalo iznenađujuće je ostao u Zagrebu.

Dinamo je opasno zaprijetio već u šestoj minuti. Ristovski je odlično opalio s 20-ak metara, međutim Stanek je sjajno reagirao na češkim vratima. Modri su u prvih deset minuta imali i dva kornera, ali bez učinka. Međutim, nakon dobrog otvaranja hrvatskog prvaka, domaćin je došao do daha i u nastavku poluvremena je bio nešto bolji. Češka momčad je u prvom poluvremenu pored penala imala još dvije odlične prilike, ali je u oba slučaja Dinamov vratar Danijel Zagorac odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu.

Dinamov strateg je u poluvremenu napravio dvije zamjene, u svlačionici su ostali Marko Bulat i Mahir Emreli, a u igru su ušli Petar Sučić i Sandro Kulenović. Prvu ozbiljniju situaciju pred vratima češkog kluba vidjeli smo u 56. minuti, no Dario Špikić je pucao pored gola. U 66. je pokušao i Kulenović, ali je loše pucao. Do kraja utakmice vidjeli smo poništeni penal i poništeni gol Dinama te Kulenovićev udarac koji je obranio domaći golman u sudačkoj nadoknadi.

Uoči zadnja dva kola Viktoria je s maksimalnih 12 bodova iz četiri nastupa osigurala plasman u osminu finala. Ballkani i Astana nakon današnjeg remija u Kazahstanu imaju po četiri boda, a Dinamo se nalazi na začelju s tri boda. No, hrvatski prvak još uvijek drži ključeve plasmana u nokaut fazu u svojim rukama, jer mu pobjede na gostovanju u Astani (30. studenog) te u Zagrebu protiv Ballkanija (14. prosinca) donose drugo mjesto u skupini.

Tagovi: Dinamo, Jakirović, Kulenović, ristovski
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE