GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Belinho odbio Brazil i igrat će za Hrvatsku

Belinho odbio Brazil i igrat će za Hrvatsku
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2023 / 17:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nevjerjatni Dinamov 14-godišnji klinac Rafel Gomes Cirino, poznatiji javnosti kao Belinho, igrat će za hrvatsku reprezentaciju. Najtalentiraniji klinac u Dinamovoj školi odbio je poziv brazilskog saveza i s obitelji je odlučio da će igrati za Hrvatsku u kojoj živi već par godina.

"Zvali su nas iz Brazilskog nogometnog saveza, ali dječak želi igrati za Hrvatsku. Ljudi iz HNS-a jako su se zauzeli da prihvati njihov poziv i već radimo na tome da dobije putovnicu što bi trebalo biti gotovo do kraja godine. Prihvatio je poziv HNS-a. Belinhu je u Hrvatskoj jako lijepo, njegova obitelj je ovdje sretna, izvrsno govori hrvatski i smatra Zagreb svojim domom", kaže nam Belinhov zastupnik Andy Bara koji ga je prije dvije godine s obitelji doveo u Hrvatsku.

"Možemo potvrditi kako je pokrenuta procedura da Belinho dobije hrvatsko državljanstvo te smo kroz razgovore s igračem i njegovim ocem dobili dojam da je željan predstavljati Hrvatsku u budućnosti. Obveza je HNS-a pratiti sve talentirane igrače koji mogu nastupati za Hrvatsku, a Belinho je po onome što je do sada pokazao iznimno perspektivan i nadaren nogometaš.

Savez je maksimalno angažiran kako bi okupio sve talente koji mogu i žele igrati za Hrvatsku, pa je tako i u slučaju ovog mladića kojeg ćemo nastaviti pratiti te podržati u nastojanju da dobije hrvatsko državljanstvo", potvrdili su iz HNS-a Indexu interes za Belinha.

Belinho se u Dinamu pojavio 2021. godine u vrijeme korone, ali nije mogao biti registriran za Dinamo jer to pravila FIFA-e nisu dopuštala. Vratio se u Brazil da bi ponovno nakon obiteljske tragedije s ocem i bratom došao u Novi Vinodolski.

U Brazilu mu je preminula majka i otac se u potrazi za egzistencijom odlučio preseliti u Hrvatsku. Otac je našao posao u Novom Vinodolskom, Belinho je počeo trenirati u NK Vinodolu, a onda je došao u Dinamo u kojem na njega ozbiljno računaju.

Tagovi: Belinho, Brazil, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE