GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teš 6 zaustavljen zbog kvara na električnom filteru

Teš 6 zaustavljen zbog kvara na električnom filteru
KVAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2021 / 18:42
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Šesti blok Termoelektrane Šoštanj (Teš) bit će isključen ovog vikenda zbog kvara na električnom filtru, najavio je Teš.

Tijekom gašenja jedinice, električnu energiju i toplinu opskrbljivat će peta jedinica, a po potrebi i plinska jedinica. Prema Tešinim riječima, takve greške mogu se pojaviti više puta zbog načina rada i funkcije elektrofiltera.

Također su naveli da se neke od ovih grešaka mogu otkloniti tijekom rada, a neke zahtijevaju blokadu za isključivanje. Moraju se izvesti radovi kako bi se osiguralo da su emisije čestica unutar dopuštenih granica, bez obzira na čvrstoću bloka.

Šesta jedinica je do petka ove godine proizvela 1.713 gigavat sati električne energije i 165,8 gigavat sati topline.

Prosječna raspoloživost bloka 6, koji predstavlja najnoviju tehnološku i ekološku tehnologiju, iznosila je 97% u posljednje tri godine.

Šesta jedinica posljednji put je zaustavljena zbog kvara u travnju ove godine, jer je utvrđeno da hidraulično ulje sigurnosne redukcijske stanice curi.

Zaustavljen je u svibnju zbog drugog remonta, a do ponovne integracije u mrežu krajem srpnja ove godine uspješno su izvedeni svi planirani popravci. Tako su zamijenjeni predgrijač napojne vode i 800 cijevi pregrijača, dvije trećine paketa grijača zraka, a nadograđen je i sustav opskrbe parom za potrebe čišćenja površina kotla.

Tagovi: Teš 6, TE Šoštanj
PROČITAJ I OVO
Rusija bi ponovo mogla zavrnuti plin
PLIN
Rusija bi ponovo mogla zavrnuti plin
MOSKVA - Rusija ne isključuje mogućnost nove krize s plinom u Europi i poziva EU na pregovore, izjavio je u subotu Aleksandar Novak, potpredsjednik vlade zadužen za energetska pitanja.
Što će se dalje događati s cijenama goriva?
ANALITIČARI
Što će se dalje događati s cijenama goriva?
ZAGREB - Iako je Vlada mogla uredbom ograničiti cijene goriva do kraja ove godine, odlučila je to učiniti na mjesec dana, što znači da u Banskim dvorima računaju na smirivanje cijena na svjetskom tržištu.
Smijenjen direktor Gradske plinare Zagreb Igor Pirija
SMJENA
Smijenjen direktor Gradske plinare Zagreb Igor Pirija
ZAGREB - Direktor Gradske plinare Zagreb Igor Pirija opozvan je s dužnosti, potvrdili su u petak iz te gradske tvrtke dodavši da s poduzetnicima koje opskrbljuju, pregovaraju uvjete o nastavku suradnje.
Cijene nafte porasle prema 85 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 85 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 85 dolara, potaknute prognozom da će potražnja zamjetno nadmašiti ponudu zbog prijelaza industrije sa skupog plina i ugljena na naftne proizvode.
Ina će zbog Uredbe premium Class Plus goriva prodavati do isteka zaliha
GORIVO
Ina će zbog Uredbe premium Class Plus goriva prodavati do isteka zaliha
ZAGREB - Iz Ine su izvijestili da će zbog Vladine Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, čije odredbe uzrokuju značajan negativni utjecaj na poslovanje kompanije, svoja premium Class Plus goriva prodavati do isteka zaliha, dok je opskrba standardnim gorivima sigurna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE