GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Imamo apsolutnu većinu; u Beogradu odlučuje Nestorović

Vučić: Imamo apsolutnu većinu; u Beogradu odlučuje Nestorović
BEZ PROMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2023 / 22:44
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz štaba Srpske napredne stranke.

„Da vas ne bih gnjavio, reći ću i za Beograd preliminarne rezulatate. Nesumnjivo najviše glasova osvojila je lista „Srbija ne sme da stane“, rekao je Vučić.

"Na nacionalnoj razini, na uzorku od 76 posto, imamo 46,5, a SPN 23,5, SPS 6,5, NADA 4,9... Dakle, imat ćemo svakako više od 127 mandata i apsolutnu većinu u Narodnoj skupštini. Uspjehu su doprinijeli ozbiljnost i odgovornost", rekao je Vučić.

„Postoje iubori o kojima niko nije govorio večeras, a to su izbori za Skupštinu Vojvodine, vi znate da je tamo 120 poslanika. Od toga ubedljiva, apsolutna većina je na strani liste „Srbija ne sme da stane“. Od 120 poslanika, imaće između 67 i 69 poslanika, drugoplasirana je lista „Srbija protiv nasilja“ sa 28 do 29 poslanika. Dakle, značajno više od dvostruko manje i glasova i poslanika. Trećeplasirana je lista Savez vojvođanskih Mađara sa najverovatnije devet mandata, zatim SPS sa sedam mandata, koalicija NADA sa šest mandata i neka Ruska stranka sa jednim mandatom. Mi sa našim tradicionalnim partnerom, a to je Savez vojvođanskih Mađara, to je ,77 od 120, eventualno i sa SPS to je već 84 od 120, to je nekih 75 posto“, rekao je Vučić.

"I u Beogradu je najviše glasova osvojila lista ‘‘Srbija ne smije da stane", rekao je večeras srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Na osnovu 41.3 posto uzorka CeSID/IPSOS-a za beogradske izbore prognozira da je lista "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" osvojila je 38.4 posto glasova, odnosno 48 mandata. Na drugom mjestu je oporbena "Srbija protiv nasilja" s 35.1 posto ili 43 mandata.

Koalicija NADA osvojila je 6 posto ili 7 mandata. Cenzus, prema ovim projekcijama, prolazi i lista "Dr Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda" s 5.4 posto glasova, odnosno 6 mandata.

Koalicija oko SPS-a osvojila je 4.8 posto ili 6 mandata.

Tagovi: vzčuć, sns, nestorović, beograd
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE