GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina

Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2024 / 16:17
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".

“Grbin, Benčić i Petrov umjesto da priznaju poraz od uvjerljive pobjede HDZ-a, oni su prema zadnjim izjavama odustali od formiranja vlade, ali su krenuli u formiranje većine s ciljem mijenjanja određenih zakona i donošenja određenih imenovanja koja su donesena na zakonit način”, rekao je Damir Habijan i dodao:

“Poseban fokus kod toga odnosi se na DORH i legitimno je pitati navedenu ekipu koji je razlog – zaštita sebe ili politički obračun s neistomišljenicima? Čuli smo retoriku oporbe u kampanji gdje su pozivali na uhićenja pripadnika političkih stranaka koji nisu istomišljenici. Umjesto da predlažu reformske zakone, kako koristiti sredstva EU fondova i slično, njihov fokus je isključivo samo DORH. Legitimno pitanje, očekujem u narednim danima odgovor, no gubitnici u tom naumu sigurno neće uspjeti. Uvjeren sam da će HDZ s partnerima formirati vladu i osigurati ono do čega je građanima stalo, a to je sigurnost i stabilnost RH, pogotovo u odnosu na geopolitičke događaje zadnjih godina. Nastavljamo s razgovorima, a brzo ćemo, siguran sam, imati stabilnu vladu.”

Istaknuo je da s Domovinskim pokretom razgovore nastavljaju idući tjedan. Na pitanje tko im je bliži budući da DP i dalje ističe kako ne žele surađivati sa SDSS-om, Habijan je rekao:

“Drugi tjedan je nastavak pregovora, pregovori su u tijeku. Ključno je da se nastavi politika zaštite manjina. Treba imati u vidu da je HDZ uvjerljivo pobijedio oporbu. Što se tiče konačnog dogovora i formiranja većine, najvažnija je stabilnst i sigurnost, da građani imaju jasne mjere zaštite standarda.”

Opovrgnuo je navode da je na sastancima s DP-om bilo razgovora o podjeli ministarstava.

Tagovi: habijan, manjine, grbin, sdp, hdz, sdss
PROČITAJ I OVO
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
RAT U UKRAJINI
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
KIJEV - Ruske snage pokrenule su iznenadni napad na sjevernu Ukrajinu, čineći prodore u najozbiljnijoj prekograničnoj kopnenoj ofanzivi u posljednje gotovo dvije godine.
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
PORUKE
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
ZAGREB - Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta nije dao svoj potpis Andreju Plenkoviću za novog mandatara. Jurčević je i ranije najavio da neće dati podršku Plenkoviću, a iz DP-a su najavili da će Časni sud te stranke odlučiti o njegovu izbacivanju.
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
VLADA
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
ZAGREB - Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji predstojnik Ureda predsjednika vlade, mogao bi preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obavljao Gordan Grlić Radman.
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
POTEZI
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
ZAGREB - Saborska zastupnica Vesna Vučemilović isključena je iz Hrvatskih suverenista jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara nove vlade, priopćili su iz stranke.
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
PREMIJER
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a bio je na Sajmu u Benkovcu. Tom prilikom dao je izjavu za medije, javlja N1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE