GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Srbiji poplava fantomskih birača, opozicija tvrdi da je izborna krađa već počela

U Srbiji poplava fantomskih birača, opozicija tvrdi da je izborna krađa već počela
ZLOUPOTREBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2022 / 11:40
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Stranka slobode i pravde pozvala je sve stanare i upravnike stambenih jedinica da prijave fantomske stanare i provere da li je došlo do krivičnog dela zloupotrebe u susret izborima.

Za to vreme građani masovno objavljuju gomile poziva za glasanje ljudima koje nisu ranije viđali, a pozivi su stizali i njihovim preminulima. Opozicija upozorava da su razmere ovih "nepravilnosti" - uznemirujuće.

Predsednica gradskog odbora u Beogradu, Stranke slobode i pravde, Mila Popović, navodi da neprestano dobijaju pozive uznemirenih građana koji prijavljuju nepravilnosti, ali i da ovolika pojava fantomiskih glasača ukazuje na paniku aktulene vlasti.

„Pred svake izbore se dešavaju slične stvari. Međutim, ono što je neverovatno je to da je ovog puta zaista masovno i da je sve vište tih novoprijavljenih glasača. Sve to pokazuje da je ova vlast u panici i da su svesni da u Beogradu više nemaju šansi“, navodi Popović i podseća da je SSP još pre više od mesec dana prikazala snimke građana koji dolaze iz Republike Srpske kako bi se prijavili u Beogradu, da bi na predstojećim izobrima ostvarili glasačko pravo.

Ona je još jednom pozvala građane da glasaju 3. aprila.

Član koalicije "Moramo", Dobrica Veselinovič navodi da je broj prijava koji su dobili od građana - uznemirujuć.

"Smatramo da je sve što se dešava alarmantno i da je izborni proces doveden u pitanje. Ovoliki broj prijava je indikativan. Naš pravni tim je u pripravnosti i trenutno utvrđujemo sve okolnosti, nakon čega ćemo javnost obavestiti o daljim koracima", kaže Veselinović. Ispred Stranke slobode i pravde podvlače da postoji rizik da se "uvoze" ucenjeni građani u Beograd da bi glasali za SNS na predstojećim izborima, u Srbiji ili dijaspori.

U međuvremenu, srpski kutak Tvitera je zatrpan neverovatnim svedočanstvima, koja potvrđuju samo jedno - izborna krađa je već u toku.

Fotografija: Twitter

Tagovi: izbori u Srbiji, Stranka slobode i pravde, Dobrica Veselinović, Mila Popović
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE