GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca

Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2024 / 22:35
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.

Dow Jones Industrial Average dodao je 322,37 bodova, ili 0,85%, zatvorivši se na 38.225,66. S&P 500 dobio je 0,91% na 5.064,20, dok je Nasdaq Composite skočio 1,51% i završio na 15.840,96.

Proizvođač čipova Qualcomm porastao je 9,7% na zaradi boljoj od očekivane i snažnim smjernicama za prihod. Usluga dostave restorana DoorDash pao 10,3% nakon što je izvijestio o većem gubitku po dionici. Trgovac rabljenim automobilima Carvana skočio je 33,8% nakon što je objavio svoju najbolju zaradu ikad nakon zvona u srijedu, dok je Moderna porasla 12,7% uz gubitak manji od očekivanog.

Megacap tehnološke dionice porasle su kako su prinosi obveznica pali, s Nvidijom i Amazonom koji su skočili više od 3% svaki. Apple je porastao 2,2% prije objave poslovnih rezultata.

Rast je uslijedio nakon burnog dana na Wall Streetu dok su ulagači analizirali odluku Federalnih rezervi u srijedu da zadrže kamatne stope nepromijenjene, a predsjednik Fed-a Jerome Powell u biti je isključio podizanje kamatnih stopa kao sljedeći potez središnje banke.

Trgovci procjenjuju da postoji samo 14% šanse za smanjenje u lipnju, prema najnovijim tržišnim terminskim cijenama temeljenim na FedWatch alatu CME Groupa.

Pozornost ulagača sada se usmjerava prema izvješću o plaćama za nepoljoprivredne djelatnosti u travnju koje će biti objavljeno u petak, pri čemu ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekuju 240.000 novih radnih mjesta i usporavanje u odnosu na 303.000 novih radnih mjesta u ožujku.

Tagovi: Wall Street, Nasdaq, apple, nvidia, amazton, qualcomm, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Orban: Fico je između života i smrti
KRITIČNO
Orban: Fico je između života i smrti
BUDIMPEŠTA - Slovački premijer Robert Fico je između života i smrti dva dana nakon atentata koji je šokirao Europu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za javni radio.
Ovo je popis svih ministara i sedam potpredsjednika Vlade
NOVA VLADA
Ovo je popis svih ministara i sedam potpredsjednika Vlade
ZAGREB - Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak navečer dostavio je Hrvatskom saboru popis ministara i program nove Vlade o kojima će u petak raspravljati i glasati saborski zastupnici.
Marihuana u SAD-u klasificirana kao manje opasna droga
KLASIFIKACIJA
Marihuana u SAD-u klasificirana kao manje opasna droga
WASHINGTON - Američka vlada odlučila je u četvrtak kategorizirati marihuanu kao manje opasnu drogu, što znači da ljudi koji koriste ili posjeduju tu supstancu vjerojatno ubuduće neće ići u zatvor
Mario Radić objasnio zašto neće biti dio Vlade
OBJAŠNJENJE
Mario Radić objasnio zašto neće biti dio Vlade
ZAGREB - "Promet PPD-a pada jer će, kako sam ja čuo iz određenih krugova, Vujnovac jedan dio poslovanja preseliti iz Hrvatske u Švicarsku."
HDZ i Domovinski pokret potpisali koalicijski Sporazum
SPORAZUM
HDZ i Domovinski pokret potpisali koalicijski Sporazum
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a, aktualni premijer i mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisali su u četvrtak, mjesec dana od izbora, u Saboru koalicijski Sporazum koji definira suradnju između ove dvije stranke u budućoj vlasti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE