GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDP zadužio Grbina da počne razgovore sa strankama o izbornoj suradnji

SDP zadužio Grbina da počne razgovore sa strankama o izbornoj suradnji
RAZGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2022 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavni odbor SDP-a jednoglasno je u subotu zadužio predsjednika stranke Peđu Grbina da započne razgovore sa srodnim političkim strankama ljevice i centra o suradnji na parlamentarnim izborima, dok je Predsjedništvo SDP-a dobilo zadatak formirati tim za pripremu stranke za izbore.

Nećemo slati poruku preko medija kada i s kim ćemo početi razgovore o suradnji za parlamentarne izbore, no, potpuno je jasno da možemo pregovarati sa strankama centra i ljevice, odgovorio je Grbin novinarima, upitan s kime namjerava pregovarati.

No, upitan jesu li među njima i Socijaldemokrati, njihove dojučerašnje stranačke kolege, kazao je da su mu pregovori s 'onom strankom koja za SDP govori da provodi holokaust teško zamislivi. "Ipak, dopustimo da vidimo kuda će i kako će oni sa svojom retorikom", rekao je.

Za novog, v.d. čelnika zagrebačkog SDP-a Branka Kolarića, Grbin kaže da je pred njim veliki posao kojeg će morati raditi u suradnji sa zagrebačkom organizacijom, a prvo je ne redu razgovor s partnerom u Gradskoj skupštini.

Napomenuo je da ih u Zagrebu čekaju proračun za 2023. i prije toga rebalans proračuna za 2022. a tema o kojoj moraju razgovarati s partnerom je i provođenje odluke o gospodarenju otpadom na području Grada.

Smatra, međutim da će ipak morati uzeti malo više vremena za uređenje odnosa s partnerom kako bi ubuduće suradnja bolje funkcionirala.

Čelnik SDP-a poručio je da svi ljudi u gradskoj organizaciji smatraju da se suradnja u nekom obliku mora nastaviti, ali oblik nastavka suradnje ne ovisi samo o SDP-a nego i o partneru i razgovoru s njima.

Grbin je uvjeren da će na kraju doći do odgovarajuće odluke koja će biti na korist građanki i građana Zagreba za koji je rekao da treba napokon dobiti odgovornu, stabilnu vlast koja će biti u stanju donositi i provoditi odluke.

Gradski odbor je potvrdio i stegovne mjere kojima je isključen donedavni predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac te dvogodišnju suspenziju za njegova izvršnog tajnika Davora Terzića umjesto kojega je za izvršnog tajnika SDP-a za središnju Hrvatsku imenovan Marko Krička.

Na Glavnom odboru u Predsjedništvo SDP-a kooptiran je bivši ministar i aktualni saborski zastupnik Branko Grčić, koji dolazi na mjesto upražnjeno odlaskom Domagoja Hajdukovića u Socijaldemokrate.

Tagovi: Peđa Grbin, SDP, Možemo!, Branko Kolarić
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE