GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusi podigli spomenik Miloševiću, ukazao se i njegov sin Marko

Rusi podigli spomenik Miloševiću, ukazao se i njegov sin Marko
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2023 / 14:15
Autor: SEEbiz / N1 info
MOSKVA - Marko Milošević, sin bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, pojavio se na otkrivanju spomenika svom ocu u Moskvi. To je ujedno njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon više od 20 godina.

Milošević, za kojim traga Interpol, bio je na otkrivanju spomenika u društvu Aleksandra Zaldostanova, osnivača i vođe motokluba “Noćni vukovi”, inače bliskog prijatelja Vladimira Putina. Na poziv Zaldostanova, Marko je dao i izjavu pred novinarima, prenosi N1 Srbija.

“Kao što piše na ovoj ploči, nažalost bili smo proba za ono što se dogodilo u Rusiji i onoga što se sad događa u Ukrajini. Jugoslavenska kriza, jugoslavenski ratovi, sve je to isto, jedino što je ovo u Ukrajini sad ubrzana verzija. Nažalost, izgubili smo bitku, ali nadam se da nismo izgubili rat. Na našim greškama i našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i mi ćemo pobijediti! Za pobjedu”, rekao je Milošević, dok je netko do njega dodao “Slava i Bog čuvaju Srbiju”, a Zaldastanov je podigao tri prsta.

Marko Milošević je u Srbiji je osumnjičen za sudjelovanje u organiziranom kriminalu. Nakon svrgavanja režima njegova oca 5. listopada 2000. ukazala se prilika za istraživanje poslova mlađeg Miloševića. Jugoslaviju je napustio već 7. listopada te godine. Pokušao je otići u Peking s lažnom putovnicom, ali je 9. listopada deportiran u Rusiju.

Za njim je u Srbiji na snazi Interpolova tjeralica prema kojoj bi trebao biti uhićen ukoliko se pojavi u zemlji. O njegovom životu u Rusiji nije bilo mnogo službenih informacija.

Što se spomenika Slobodanu Miloševiću tiče, načinjen je od bronce i djelo je beogradskog kipara Dragana Radenovića. Pokraj je njega je natpis s citatom kojeg je on navodno izgovorio:

“Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Bjelorusije, jer i na Balkanu vas smatraju Rusima. Pogledajte nas i upamtite, s vama rade isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad, taj pobiješnjeli pas na lancu, hvata vas za grlo.”

Tagovi: SLOBOdan Milošević, Marko Milošević
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE