" />
"> Pokrovac: Najveći prijenosnik afričke svinjske kuge je Grlić Radman | SEEbiz.eu

Pokrovac: Najveći prijenosnik afričke svinjske kuge je Grlić Radman

Pokrovac: Najveći prijenosnik afričke svinjske kuge je Grlić Radman
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2023 / 12:29
Autor: SEEbiz

KUTINA - Stožer za obranu hrvatskog sela organizirao je konferenciju za medije kod naplatnih kućica u Kutini. Čelnik Tomislav Pokrovac tom je prilikom istaknuo kako "iz dana u dan niču novi punktovi".

"Kažemo: 'Dosta tome'. Ne znam do kada će ovo trajati. Ovdje se podržava mali čovjek, hrvatski čovjek, Hrvatska. Bili smo na pregovorima pet sati, uspjeli smo neke točke usuglasiti, njih devet od 12. Želimo da se zaustavi eutanazija zdravih svinja, da se dozvoli kolinje u dvorištima uz pregled veterinara", naveo je Pokrovac, piše Večernji list.

Također, ističe kako Stožer posjećuje punktove te se sastaje s ljudima. "Što budu ljudi odlučili, ja ću se usuglasiti", kaže Pokrovac.
..
"Mi smo uvijek bili nekako solidarni. Želimo nešto riješiti dijalogom, biti partneri Vladi i Ministarstvu. Mi nismo krivi što Ministarstvo poljoprivrede i Veterinarski institut nisu bili stručni kod prve pojave afričke svinjske kuge. Trebali su selo izolirati, ukloniti sve svinje, gnoj i sve. Ništa se nije napravilo. Najveći prijenosnik afričke svinjske kuge je Grlić Radman koji se sa svojim kamionima voza po cijeloj Slavoniji", kaže.

Kazao je kako je Ministarstvo trebalo preusmjeriti kamione, da se ne voze kroz naseljena mjesta.

"To su namjerno radili da bi Hrvatsku očistili od svinja, da bi Pivac ili bilo koja druga mesna industrija kupila naše svinje za 0,80, a vama i nama prodavala tko zna kakvo smeće po četiri, pet eura", kaže.

Podsjetimo, Pokrovac je jučer kazao kako se prosvjedi poljoprivrednika nastavljaju. To se dogodilo dan nakon sastanka u Zagrebu na kojemu je ministrica Marija Vučković istaknula kako promptno nije moguće omogućavanje klanja na gospodarstvu. To je, naime, bio glavni zahtjev svinjogojaca.

"Više puta su istaknuli da je njihov glavni zahtjev omogućavanje klanja na gospodarstvu za vlastite potrebe što smo mi istaknuli da promptno nije moguće", kazala je tada ministrica te dodala: "Mogu reći da je broj slučajeva manji, no virus je tu i rizici postoje. Ako budemo poštivali propise, možemo se nadati da ćemo takvo što moći uskoro".

Tagovi: pokrovac, grlić radman
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE