GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenkovićev ured odgovorio Milanoviću: To je obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera

Plenkovićev ured odgovorio Milanoviću: To je obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera
PREPUCAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2024 / 19:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Ureda predsjednika Vlade reagirali su na izjave s Pantovčaka, u kojima se optužilo premijera Andreja Plenkovića za "podvale, laži i manipulacije".

Optužilo ga se i da je pobjegao od novinarskih pitanja o Ivanu Turudiću te da je bio vidno nervozan. U cijelosti prenosimo odgovor Plenkovićeva ureda na te optužbe:

“Notorni lažljivac Milanović, koji se druži s kriminalcima, po tisućiti put priopćenjem o predsjedniku Vlade demonstrira raskoš vlastitog primitivizma i obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera. Milanović kontaminira javni prostor lažima i difamacijama jer se skriva od pitanja na koja je ostao dužan odgovoriti:

Zašto nije reagirao na izvješća SOA-e 2015. godine, ako je određene kontakte smatrao spornima, a istovremeno se upliće u proceduru izbora glavnog državnog odvjetnika 2024.?

Zašto šuti o bliskim odnosima svog ravnatelja policije V. Dominića i Z. Mamića radi kojih je mjere nadzora nad Mamićem vršila SOA umjesto policije?

Kako to da tadašnji ministar pravosuđa O. Miljenić, danas šef Ureda PRH, nije pokrenuo stegovni postupak protiv I. Turudića?

Zašto nije inzistirao na sigurnosnoj provjeri R. Dobronića u izboru za predsjednika Vrhovnog suda, jednako kao što sad maltretira javnost tezom o sigurnosnoj provjeri I. Turudića?

Zašto izlazi izvan ustavnih okvira svojih ovlasti, zlorabi SOA-u i otvoreno se kao predsjednik RH svrstava na stranu oporbe?

Umjesto toga, novi pisani uradak patološkog lažljivca pokazao nam je još jednom kako Milanović vlastite navike u očaju pripisuje drugima. Postupak odabira novog glavnog državnog odvjetnika razotkrio ga je do kraja – on koji druge lažno optužuje za pritisak na institucije, zapravo je sam njihov okupator.

U namjeri da zaštiti sebe i svoje, njemu je “normalno” znati za tajne izvide i upravljati radom DORH-a, SOA-e, policije, sudova i drugih institucija. Takve totalitarne navike svojstvene su nekim prijašnjim vremenima i politici koja ga je stvorila. Panično ponašanje i divljačko vrijeđanje Milanović redovito demonstrira kad je ulovljen u laži ili kad ga je nečega strah. A sada je očito nervozan zbog neovisnog rada institucija koje neće biti ni pod čijim pritiskom ni utjecajem.

Danas je potvrdio i da je predsjednik Vlade bio u pravu kad je rekao da su difamirajući napadi od strane čelnika lijevih i radikalno lijevih stranaka tijekom prosvjeda “plod Milanovićevog stila primitivizma i divljaštva”. To je dio “karakterne politike” koju je Milanović pokrenuo prije više od četiri godine i kojom je snizio kulturu političkog dijaloga u Hrvatskoj.

Očito će to biti jedina ostavština u mandatu predsjednika, koji ostaje upamćen i kao:

Osporavatelj pandemije koronavirusa, koji je javno relativizirao bolest i poticao na otpor mjerama, a sam se triput cijepio i time zaštitio sebe.

Zagovornik proruskih stavova koji opravdava agresiju na Ukrajini, a bio je i protiv sudjelovanja Hrvatske u EU misiji vojne pomoći Ukrajini.

Prvak međunarodne izoliranosti i nerelevantnosti, koji sramoti Hrvatsku, vrijeđa naše saveznike i šteti položaju Hrvata u BiH.

Prethodno je svoje “karakterne” osobine lijenosti i nesposobnosti demonstrirao i kao predsjednik Vlade, koja je ostala upamćena po Lex Perković, bacanju hrvatskog kreditnog rejtinga u “smeće”, nekorištenju europskih sredstava, gubitku 50.000 radnih mjesta i zaleđivanju rasta plaća i mirovina.

Za razliku od njegove katastrofalne Vlade, Vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića preokrenula je trendove i unatoč svim krizama ostvarila povećanje BDP u apsolutnom iznosu s 47 milijardi (2016.) na očekivanih 75 milijardi eura (krajem 2023.), rast sa 61 na 73 posto prosjeka razvijenosti EU-a, rast prosječne plaće za 442 eura (na 1191 euro), rast broja zaposlenih za 208.000 (1,65 milijuna), rast minimalne plaće za 426 eura (840 eura bruto), rast prosječne mirovine za gotovo 200 eura (na 551 euro).

I to uz ostvarivanje strateških projekata: Schengen, eurozona, Pelješki most, LNG terminal, Vc koridor, 2. cijev tunela učka, osigurana rekordna europska sredstva za ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske i druga postignuća.

I takav Milanović, koji je primjer nerada i neodgovornosti, bi drugima određivao mjerne jedinice. Neka radije analizira sebe i da ocjenu svom predsjedničkom mandatu – na vanjskopolitičkom planu štetočina koja radi protiv hrvatskih interesa, a na unutarnjem planu primitivac koji krši Ustav i zakone RH.”

Tagovi: plenković, milanović, turudić, pandemija, miljenić, mamić, dobronić
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE