GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković objavio koliko će umirovljenici dobiti za Božić

Plenković objavio koliko će umirovljenici dobiti za Božić
DODATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2023 / 14:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada će u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održati redovitu sjednicu, a jedna od ključnih tema bit će prijedlog odluke o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Naime, premijer Andrej Plenković će donijeti odluku kojom o isplati još jednog paketa potpore umirovljenicima, ovaj put svima s mirovinom do 840 eura.

“Taj paket će obuhvatiti oko 830.000 umirovljenika, a uložit ćemo nešto malo više od 70 milijuna eura. Odmah po odluci, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) ići će s isplatama”, rekao je premijer.

Na samom početku još je jednom premijer poželio dobrodošlicu novom ministru Damiru Habijanu i istaknuo da ima povjerenja u njega. Uz to, još je jednom ustvrdio da je Most orkestrirao aferom, “koja nema veze s HDZ-om”. Također, ponovno je istaknuo da Vlada radi sve kako bi standard građana bio na višim razinama, a zatim i ustvrdio da gospodarstvo raste na svim razinama.

Kad je riječ o afričkoj svinjskoj kugi, mjere su ublažene, o čemu se govorilo posljednjih dana.

“Posebno je važno da smo našim pristupom, utemeljenom na propisima i stajalištima struke, posljednjih šest mjeseci postigli uspjeh. Dakle, zahvaljujući našim mjerama, a ne prosvjedima onih koji sa svinjogojstvom ni nemaju veze. To su lešinari koji se uvijek pojavljuju. Da se slušalo njih, proširili bismo bolest. Poljoprivrednicima smo isplatili 13,25 milijuna eura, a eutanazurano je oko 35.000 svinja. Ukupno, danas imamo 950.000 svinja i trend rasta. Poanta je samo jedna – da je pristup koji je imala Vlada bio ispravan.”

Važna tema je i proces obnove nakon potresa, koju ljudi pogođeni njima čekaju više od tri godine.

“U Glini i Sisku je obnova uznapredovala. Veliki uspjeh za Glinu, prve višestambene zgrade nakon od 40 godina, 52 stana za 107 korisnika. U Glini je otvoren i dom za starije, povećan je kapacitet sa 75 na 115 korisnika. I, otvorena su još 74 stambena objekta uz dom za starije onima koji još čekaju obnovu stanova i kuća”, pohvalio se premijer radovima postignutima kroz tri godine pa dodao:

“Teško mi je i nabrojati sve što se obnovilo. Išli smo s konstrukcijskom obnovom, koja dulje traje i skuplja je, ali je i sigurnija.”

Došao je i do teme koja se najviše čekala, novi paket pomoći umirovljenicima. Tiče se onih s mirovinama do 840 eura.

Tagovi: plenković, umirovljenici, mirovine
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE