GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o požaru u Osijeku: Provest će se izvidi i istraga

Plenković o požaru u Osijeku: Provest će se izvidi i istraga
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2023 / 13:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sjednica Vlade održala se u srijedu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Na dnevnom redu je, među ostalim bila, informacija o aktualnom stanju vezanom za potres, odluka o pružanju pomoći prijenosom sredstava iz strateških robnih zaliha radi saniranja posljedica olujnog/orkanskog nevremena i tuče iz srpnja 2023., davanje ovlasti ministru znanosti i obrazovanja za donošenje odluke o dodatcima na plaću zaposlenicima u osnovnim školama koje sudjeluju u Eksperimentalnom programu “Osnovna škola kao cjelodnevna škola”, te davanje suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna RH u razdoblju od 2024. do 2026. za opremanje Hrvatske vojske helikopterima UH-60M Black Hawk.

Plenković je istaknuo da ima puno aktualnih tema. Komentirao je i veliki požar u Osijeku.

“Razgovarao sam s gradonačelnikom i sa županom, riječ je o nezapamćenom požaru na otpadu. Zahvaljujem svim vatrogascima i svim ostalim službama koji nastoje ugasiti požar. Vidjeli smo veliki dim i važno je da građani prate informacije nadležnih službi, DHMZ-a i HZJZ-a. Provest će se izvidi i istraga kako je došlo da je toliko plastičnog otpada bilo u krugu same tvornice”, rekao je.

Premijer je izrazio i sućut Italiji zbog nesreća autobusa kod Venecije i otkrio da je u njemu bilo dvoje hrvatskih državljana, ali ne znaju još u kakvom su stanju.

Sažeo je i sastanak EU-a na Malti gdje su ključne teme bile migrantski valovi i klimatske promjene, ali i da će imati konferenciju na temu razminiravanje Ukrajine.

Podsjetio je da je inflacija niže u kolovozu i da je Vlada zamrznula cijene brojnih proizvoda i da je u mandatu njegove vlada povećana mirovina.

Zahvalio je ministrima i ostalima koji su bili na primopredaji borbenih zrakoplova Rafale. “To je dio programa da Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu nabavimo nove zrakoplove, povjerenstvo je jednoglasno donijelo nabavu ovih aviona i saborski Odbor za obranu je isto jednoglasno podržao. Ovim načinom smo poslali i poruku da vjerujemo u europsku, odnosno francusku tehnologiju. Mi se kao država s ovim u potpunosti strateški pozicioniramo”, dodao je.

Tagovi: požar u Osijeku, Osijek, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE