GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Panika u Kaliforniji: Oluja Hilary i potres magnitude 5,1

Panika u Kaliforniji: Oluja Hilary i potres magnitude 5,1
UDAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2023 / 07:51
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Potres magnitude 5,1 pogodio je u nedjelju poslijepodne po lokalnom vremenu područje južne Kalifornije na koje je u međuvremenu stigla i tropska oluja Hilary.

luja je izazvala bujične poplave istočno i zapadno od Los Angelesa, nakon što je smrtonosnom snagom projurila meksičkim poluotokom Donjom Kalifornijom

Epicentar potresa bio je na području sjeverno od Los Angelesa, a podrhtavanje su osjetili stanovnici na velikom dijelu južnog područja ove američke savezne države, dok su se pripremali za obilnu kišu i poplave koje donosi tropska oluja.

Potres se dogodio u 14.41 sati po lokalnom vremenu, a neposredno nakon što se tlo zatreslo nije bilo izvješća o materijalnoj šteti ili ozlijeđenima. Američki sustav upozorenja javio je da nema opasnosti od tsunamija nakon ovog potresa, što je prava sreća u nesreći.


Jedna je osoba u Meksiku smrtno stradala u iznenadnim poplavama na poluotoku, gdje su neke ceste odnesene. Fotografije na društvenim mrežama pokazuju bujice kako šikljaju gradskim ulicama koje su pretvorene u rijeke.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom proglasio je izvanredno stanje za veći dio južne Kalifornije, s upozorenjima na iznenadne poplave koje je na snazi najmanje do do ponedjeljka u 3 sata ujutro po lokalnom vremenu.

To je područje koje je bilo izloženo dugim sušnim razdobljima. U planinskim i pustinjskim područjima bi u kratkom vremenskom razdoblju moglo pasti od 12 do 25 cm kiše, koliko obično u tim područjima padne na godišnjoj razini.

Prva tropska oluja koja je pogodila okrug Los Angeles od 1939. izazvala je ozbiljne poplave u planinama San Gabriel istočno od grada i obalnim područjima na sjeverozapadu okruga Ventura.

Tagovi: Jalifornija, uragan, Hillary, potres
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE