GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporba rešeta premijera, on tvrdi da je Vlada megauspješna

Oporba rešeta premijera, on tvrdi da je Vlada megauspješna
AKTUALNO PRIJEPODNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2023 / 14:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon poduže stanke, dugo, toplo ljeto je gotovo i pred zastupnike su danas došli premijer i ministri. U tijeku je 18. sjednica Hrvatskog sabora na kojoj zastupnici postavljaju pitanja Vladi RH, aktualno prijepodne.-

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić ustvrdio je kako premijer Andrej Plenković vodi "anacionalnu politiku", a zatio pitao: "Zašto ste od veličanstvene proslave "Oluje" u Kninu napravili seoski vašar? Zašto ste pljunuli, bacili ljagu na predsjednika Tuđmana šaljući potpredsjednika Vlade u Grubore? Dobro znate da zločina tamo nije bilo. Što ste poduzeli po pitanju ratne odštete i kažnjavanja ratnih zločinaca?".

Nakon što je iznio podatke o broju podignutih optužnica i broju osoba osuđenih za ratne zločine u Hrvatskoj, Plenković se obrušio na zastupnika DP-a.

- Živimo u 2023. godini, a vi kao stranka nemate baš ništa za ponuditi hrvatskom narodu, osim nabijati na nos HDZ-u da surađuje s manjinama. Ovo je 2023. godina, Hrvatska je samostalna već više od tri desetljeća, riješila je sve strateške zadaće... Svaka čast vama i svakom hrvatskom branitelju, ali mi moramo raditi na pomirbi i suradnji. Što vi zapravo hoćete? - rekao je Plenković.

Zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović, nakon što je konstatirala da je u HEP-u postalo normalno da se plin kupuje po višoj, a prodaje po nižoj cijeni, pitala je premijera Andreja Plenkovića: "Što ste vi u cijeloj toj priči, jeste li scenarist, redatelj, šaptač ili glavni glumac?"

Umjesto odgovora, Plenković joj je još jednom uzvratio podsjećanjem da se svojevremeno borila protiv izgradnje LNG terminala na Krku i da će joj se to zauvijek pamtiti.

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot poručio je kako predsjednik Vlade Andrej Plenković nije učinio ništa po pitanju afere s preprodajom Inina plina u koju je bio uključen i Damir Škugor.

- Pa vi imate člana uprave HEP-a Tomislava Šambića koji je potpisao ugovor o kupnji nekretnini s vlasnikom PPD-a Pavlom Vujnovcem. To vi odobravate, to je direktan sukob interesa. Od tisuća stanova u Zagrebu, on ga je kupio baš od Vujnovca. Vi ste zbog Vujnovca završili na naslovnici Financial Timesa. Što mislite napraviti da se korupcija zaustavi? - pitao je zastupnik Mosta.

Premijer mu je poručio kako je "aferu Škugor" otkrila Vlada, odnosno Ministarstvo financija u suradnji s bankama.

- Aferu je otkrila vlada, ne oporba. Ministarstvo financija je radi sprječavanja pranja novca to otkrilo. Novac nije izgubljen. Što se smijete, toliko ste duhoviti da vas je divota gledati... - poručio je premijer.

Zastupnik Troskot poručio je Plenkoviću da više nije "suvereni premijer".

- Vi ste obični glasnogovornik u Vladi Pave Vujnovca - poručio je.

11:45 Zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin upozorila je kako je Hrvatska druga po smrtnosti od malignih bolesti u cijeloj Europskoj uniji iako po stanovniku izdvajamo 11 posto više novca od europskog prosjeka.

- Liječimo skupo i liječimo loše - rekla je.

Potom se obrušila na privatnu zdravstvenu ustanovu Medikol i na njegova vlasnika koji je, kako tvrdi, blizak HDZ-u. Njegova je zdravstvena ustanova, kaže, jedina čiji je projekt Vlada Andreja Plenkovića proglasila projektom od strateškog interesa RH.

- Taj je čovjek jednom bankrotirao, a jednom je došao do predstečajne nagodbe. Ne plaća porez i ne poštuje zakone. U čijem je interesu (to što je projekt Medikola proglašen od strateškog interesa RH)? - pitala je zastupnica Kekin.

Premijer Andrej Plenković poručio joj je da ne poznaje čovjeka o kojem ona govori.

- Rekli ste da je on meni blizak, a ja ga uopće ne poznajem. Smirite malo lažne izjave jer to nije dobro. Mogli bismo se baviti parkingom vašeg supruga, nemojte se smijati - poručio joj je Plenković.

Zastupnica Kekin poručila je kako je vlasnik Medikola od države dobio više od milijardu kuna i da je Plenkovićev strateški partner iako ima dvije optužnice.

- Strateški je interes da se nastavi privatizacija javnog zdravstva. Da bogati hadezeovci idu u Medikol, a ostali kod svećenika na liječenje - poručila je Kekin.

Tagovi: Plenković, Benčić, Troskot, Grmoja, HEP
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE