GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odložena konstituirajuća sednica Skupštine Beograda, opozicija došla s transparentima

Odložena konstituirajuća sednica Skupštine Beograda, opozicija došla s transparentima
NOVI IZBORI?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2024 / 11:36
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Konstitutivna sednica Skupštine Beograda, posle decembarskih izbora, trebala je da bude održana danas, a osim izbora verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika, na dnevnom redu trebao je da bude i izbor predsednika Skupštine.

Međutim, sednica je odložena za 1. mart.

Navodno je manje od 60 odbornika potpisalo evidencionu listu, što pokazuje da nema kvoruma.

Predstavnici opozicionog Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović i Uroš Tešmanović ocenili su da to što danas nije održana konstituvina sednica beogradske skupštine predstavlja dokaz da vlast nema većinu u glavnom gradu.

Pavlović je rekao novinarima da je danas bila zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda koja nije održana zbog nedostatka kvoruma, te da je, kako je naveo, sve ono što je rezultiralo pobedom opozicije na beogradskim izborima, sada i materijalizovano".

Tešmanović je kazao da će opozicioni nastupi i ubuduće biti isti, te da, kako je dodao, opozicija ostaje pri stavu da će "učiniti sve da se vlast ne formira".

Gradska skupština broji 110 odbornika, a Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije ukupno imaju 54, odnosno nedostaju im dva da bi nastavili da vrše vlast. Opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“ ima 43 odbornika, a koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (NDSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – sedam. Lista „Mi glas iz naroda“ Branimira Nestorovića osvojila je šest mandata, a njen nosilac na izborima u Beogradu je bio Aleksandar Jerković iz pokreta „Nema nazad – iza je Srbija“.

Novi odbornici imaju rok do 3. marta da formiraju gradski parlament, ili će se ići na nove izbore.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da postoji većina za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao i da je ona legalna i delom legitimna. On je rekao i da će sačekati do 2. i 3. marta da se vidi da li će ta većina biti legitimna, te da ukoliko ne bude bila, onda će biti održani novi izbori.

Tagovi: beograd, skupština beograda, tešmanović
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE