GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović žestoko reagirao na prisegu Turudića

Milanović žestoko reagirao na prisegu Turudića
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 14:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ured predsjednika Republike oglasio se priopćenjem kojim su reagirali na današnju prisegu novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića u Saboru.

Turudić je, podsjetimo, danas položio prisegu, a dužnost šefa DORH-a preuzima za dva mjeseca.

U oštrom priopćenju navodi se da je Plenković skinuo briselsku masku i pokazao svima da je tiranin.

Prenosimo ga u cijelosti u nastavku članka.

"Hrvatskom saboru danas je prisegu položio Ivan Turudić, čovjek koji nikada nije smio biti ni predložen, a kamoli izabran za Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske. Izabran je na tu dužnost zahvaljujući Andreju Plenkoviću koji ga je predložio i volji njemu podjarmljenih i od njega kupljenih saborskih zastupnika koji su 7. veljače 2024. pristali poniziti ne samo sebe i Hrvatski sabor, nego i obezvrijediti ulogu i smisao postojanja Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Od samog početka, od pokretanja procedure izbora Glavnog državnog odvjetnika, još 5. siječnja, Predsjednik Republike je upozoravao kako DORH svoj ustavni položaj i zadaću može ispuniti samo ako se na tu dužnost imenuje politički i stranački posve neovisna osoba koja je dokazano stručna i neokaljanog osobnog i profesionalnog ugleda. Jer, samo takav Glavni državni odvjetnik može osigurati provođenje glavne zadaće DORH-a, a to je od vlasti neovisna i dosljedna borba protiv korupcije, kriminala, pogodovanja i zlouporabe javnog novca.

Kao što je već tada najavio, Predsjednik Republike je - nakon što je Plenković predložio Ivana Turudića - nastavio javno i jasno upozoravati kako taj čovjek ne može biti izabran za Glavnog državnog odvjetnika jer bi njegov izbor u potpunosti ugrozio ustavni položaj DORH-a kao samostalnog i neovisnog tijela. Štoviše, Predsjednik Republike dostavio je Andreju Plenkoviću osobno dokumente Sigurnosno-obavještajne agencije koji potvrđuju kako je Ivan Turudić kao sudac zagrebačkog Županijskog suda prekršio sve norme sudačkog zvanja jer se nalazio i družio s ljudima pod optužnicama tog istog suda.

Istovremeno je otkriveno i javno objavljeno kako to nije bila iznimka, već pravilo ponašanja Ivana Turudića koji se godinama družio, dopisivao i davao usluge osobama iz političkog i kriminalnog miljea. Ni to nije bilo sve, dokazano je kako je lagao i javnosti i saborskim zastupnicima, istima onima koji su ga kasnije birali na dužnost Glavnog državnog odvjetnika. Činio je sve to bez imalo srama, potvrđujući kako je riječ o čovjeku koji je spreman lagati, družiti se s osumnjičenicima i pogodovati kriminalcima ne skrivajući k tome da je i politički ovisnik o HDZ-u.

Ali, Andreju Plenkoviću ništa od toga nije smetalo niti ga je omelo u nakani da na silu i pod svaku cijenu instalira takvog čovjeka u DORH prije izbora za Hrvatski sabor. Sada je valjda svima jasno kako su skori izbori bili najvažniji razlog za tu žurnu i nasilnu akciju stranačke okupacije DORH-a. Andrej Plenković morao je staviti HDZ-ovog „dečka“, kako mu je tepao još Ivo Sanader, na čelo DORH-a kako bi prevenirao i spriječio svaku moguću istragu protiv korupcijske i kriminalne skupine ljudi kojima je na čelu AP, a svi znamo da je to Andrej Plenković.

Svoju namjeru da spriječi otkrivanje uloge AP-a ili svojih najbližih suradnika u korupcijskim i kriminalnim nedjelima Andrej Plenković više i ne skriva. Ni prisegu Ivan Turudić nije bio položio, a već su obojica nasrnuli na Ured europskog javnog tužitelja čija je istraga došla na korak do AP-a. Andrej Plenković tjednima prijeti europskim tužiteljima i tjera ih što dalje od svojih vrata, javno proziva i ucjenjuje DORH i USKOK, a medije straši stavljajući pri tome Ivanu Turudiću u ruke Lex AP kao jasno upozorenje.

Nažalost, njihovi nasrtaji već daju rezultate, USKOK i DORH počinju ozbiljno preispitivati nadležnost europskih tužitelja u slučaju istrage koja jako brine Andreja Plenkovića. Pa i sama glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek danas potvrđuje kako je uputu za postupanje prema Uredu europskog javnog tužitelja dobila direktno iz Vlade, od Plenkovićevog nekažnjenog krivotvoritelja prebivališta Zvonimira Frke Petešića.

Skinuo je Andrej Plenković svoju briselsku masku i pokazao svima da je politički tiranin koji je spreman nastaviti pokoravati sve i svakoga u Hrvatskoj tko misli svojom glavom. Europske vrijednosti bile su Andreju Plenkoviću samo karijerna putovnica prema Briselu, a on je bio i ostao poslušnik koji će briselske naloge dovesti u pitanje samo ako njegovim osobnim interesima ne odgovaraju, kao u slučaju europskog tužitelja.

Nemoralni sudac, dokazani lažov, miljenik kriminalnog podzemlja i politički ovisnik o HDZ-a – koji je danas prisegnuo za Glavnog državnog odvjetnika – baš je pravo mjerilo vrijednosti koje danas čine Andreja Plenkovića. Za Hrvatsku, međutim, to je put prema dnu demokratskih i civilizacijskih vrijednosti koji će je skupo koštati i zato se mora nastaviti čvrsto i nepokolebljivo odupirati uspostavljenoj tiraniji Andreja Plenkovića.

Tagovi: milanović, turudić, plenković
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE