GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Masovni prosvjed u Beogradu, blokiran promet ispred Skupštine

Masovni prosvjed u Beogradu, blokiran promet ispred Skupštine
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2023 / 18:29
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Desetine tisuća ljudi okupilo se u Beogradu ispred Skupštine na prosvjedu protiv nasilja.

Vjeruje se da je ovo najmasovniji prosvjed tijekom jedanaestodogišnje vladavine Aleksandra Vučića.

Policija zatvara i Ulicu kneza Miloša, kojom će protestna kolona ići prema Gazeli.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je uoči današnjeg prosvjeda i blokade Gazele da se predsjednik Aleksandar Vučić počeo povlačiti i da bi bilo bolje da je prihvatio sve zahtjeve.

“Očekujem rutinsku šetnju do Gazele, blokadu koju već imamo u dosadašnjem iskustvu kada su bili prosvjedi protiv Rio Tinta. Vučić je već počeo uzmicati i popuštati. Gazela je jedina funkcionalna institucija, kojom se Vučić ponosi. Idući tjedan bit će ispunjen i drugi zahtjev jer ćemo imati sjednicu Skupštine na kojoj će se raspravljati o smjeni Gašića, REM-a i Vlade. Bolje da ispune sve zahtjeve, da odu oni koji trebaju ići. Tako nam je svima bolje”, rekao je Ćuta u izjavi za Novu.

Osim toga, Jovanović je poručio svima koji će danas doći na prosvjed.

“Što god Aleksandar Vučić kaže apsolutno je nebitno. Imam još jednu poruku za Milovana Brkića i takve likove. Svatko tko dolazi prijetiti nije dobrodošao i nije mu mjesto na našim prosvjedima", zaključio je Jovanović.

Poznati glumac Nikola Kojo objavio je danas na Twitter poziv na prosvjed.

Objavio je fotografiju s pozivom na prosvjed s porukom: "Ne mora kome je dobro, a kome ne smeta ili uživa u svemu ovome."

Podsjetimo, danas u 18 sati ponovo će biti održan protest "Srbija protiv nasilja", nakon čega će uslijediti mirna šetnja građana od Skupštine Srbije, preko Ulice kneza Miloša do mosta Gazela, koja će potom biti blokirana. za promet dva sata. Iz MUP-a su odmah odgovorili da se radi o kaznenom djelu, te da će poduzeti određene mjere.

Tagovi: prosvjed u Beogradu, Nikola Kojo, prosvjed protiv nasilja, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE